Vesti
Svet
Premijerka u centru skandala zbog KOŽNIH PANTALONA
14.12.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Premijerka u centru skandala zbog KOŽNIH PANTALONA
Britanska premijerka Tereza Mej u centru je javne prozivke Niki Morgan iz Konzervativne partije i to zbog ni manje ni više nego jednih kožnih pantalona.
Sve je počelo kada je pre nekoliko dana britanska premijerka dala intervju za list Sandej tajms. Intervju su pratile fotografije iz njenog doma. Na jednoj od slika, Mejova sedi u dnevnoj sobi pored kamina u braon kožnim pantalonama.
Britanski mediji su potom obvjavili da te pantalone koštaju 995 funti, a onda se oglasila i premijerka.
"Ja nemam kožne pantalone. Mislim da nikada nisam dala toliko novca ni na šta osim za svoju venčanicu", izjavila je Morganova za Tajms i dodala " uvek kada poželim da potrošim veliku svotu novca, pomislim, a kako ću da objasnim to narodu".
Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonsondanas je javno je ismejao premijerku Terezu Mej, rekavši desetinama stranih ambasadora da je ona toliko kosmopolitski nastrojena da nosi kožne pantalone kao što su nemačke lederhozne, javlja danas Rojters.
"Mi smo toliko velike kosmopolite da pijemo više šampanjca i italijanskog penušavog vina i kupujemo više nemačkih automobila od svih drugih, a naša divna premijerka nosi lederhozne", rekao je on, koristeći nemačku reč za tradicionalne alpske kožne bermude.
Džonson je istakao da Britanija neće okrenuti leđa svetu nakon što izađe iz Evropske unije, opisavši svoju zemlju kao kosmopolitskog potrošaca uvozne robe.
"Nikad nam nije dosta uvoza. Kupujemo ogromne količine robe, posebno od naših prijatelja u EU, što ćemo i nastaviti da činimo i kada postignemo čuveni trgovinski sporazum", naveo je šef britanske diplomatije.
On je, ponovo se našalivši, rekao i da je Britanija čak uspela da u SAD "izveze" zagovornika Bregzita Najdžela Faraža, koji je prijatelj sa novoizabranim predsednikom SAD Donaldom Trampom.