Vesti
Sport
Dokle ćete vređati naše reprezentativce?
15.12.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Dokle ćete vređati naše reprezentativce?
U novembru Mačvan u "Kombank areni", u decembru Štimac u "Pioniru". Ali, zašto? I dokle?
Trend vređanja srpskih košarkaša, reprezentativaca i osvajača medalja sa najvećih takmičenja (u dresu Srbije) nastavljen je i u sredu uveče kada je pred Grobare istrčao Vladimir Štimac.
Samo zbog toga što je nastupao za Crvenu zvezdu, Štimac je i ovog puta vređan, iako je poznat kao pošten momak i fer sportista, koji izjavama nikada nije vređao rivale, pa ni one najveće.
Slično se dogodilo prošlog meseca, samo u "Kombank areni", kada je Milan Mačvan istrčao pred Delije, koje su ga ponovo vređale zbog toga što je bio igrač Partizana u prošlosti.
"Za poraz sam ja kriv jer nisam mogao da iznesem poslednju četvrtinu", rekao je Štimac, koji fantastično ove sezone nastupa u dresu istanbulskog Bešiktaša.
Partizan je pobedio crno-belog rivala rezultatom 86:71, uz sjajnu partiju Novice Veličkovića, ali je senku na slavljeničku atmosferu u dvorani bacila zaista ružna i nepotrebna navika da se vređaju reprezentativci Srbije koji su igrali za "suparnički" tim.
"Navikao sam na to... Ali, sramota je... Ja sam ipak reprezentativac. Oni bodre svoj tim, svaka čast, ali...", slegao je ramenima i zaćutao Štimac.
"Sada je bilo još i dobro. Ne obraćam pažnju na to, profesionalac sam", prokomentarisao je 17. novembra Mačvan, srpski internacionalac u Armaniju.
Štimac i Mačvan poslednji su u nizu košarkaša koje su najvatreniji navijači Partizana i Zvezde bez povoda vređali (Bogdanu Bogdanoviću poručivano je daje "ustaša", na račun povrede koju je u detinjstvu zadobio Nikola Kalinić zbijale su se užasne šale, najbliža porodica Saše Pavlovića redovno je bila na udaru, a šta tek reći za ono što je svojevremeno trpeo i Milan Gurović)..
Događalo se u prošlosti da uvrede trpe i oni koji nikada nisu igrali "za jedne ili druge", poput Miloša Teodosića, navijača crveno-belih. O kakvom se neobjašnjivom trendu radi govore i uvrede koje su Grobari i Delije upućivali svojim bivšim igračima, kada bi u Beogradu odigrali odličnu utakmicu u dresu nekog drugog kluba.
Dosta!