Vesti
Sport
Đoković o duelu sa Verdaskom: E, ovo je bilo baš interesantno!
17.01.2017. 20:00
Izvor: Blic
Đoković o duelu sa Verdaskom: E, ovo je bilo baš interesantno!
Novak Đoković je posle pobede nad Fernandom Verdaskom od 6:1, 7:6(4), 6:2 u prvom kolu Australijan opena istakao da su pojedini momenti ovog susreta bili više nego zanimljivi.
"Izgubio sam nekoliko servis-gemova, a u nekoliko naših razmena udaraca bilo je baš interasantno. Imao sam svoje šanse da ranije dođem do osvajanja drugog seta, ali je Fernando izuzetno servirao, krasio ga je snažan forhend, a bio je dobar i na mreži. Ipak, u trećem setu... Pa, što se trećeg seta tiče, zadovoljan sam svojom igrom. A i generalno, zadovoljan sam nastupom na ovom meču", rekao je Đoković.
On je istakao da se ovaj meč prilično razlikovao od nedavnog polufinala u Dohi, kada je savladao Španca sa 4:6, 7:6(7), 6:3, ali tek nakon što je spasao pet meč lopti koje je Verdasko imao.
"Drugačiji su to uslovi. Tamo je bila znatno niža temperatura, bilo je tada mnogo vetra.... Sada sam počeo meč mnogo drugačije, bio sam veoma agresivan na prvom udarcu, odmah krenuo silovito. I, to se isplatilo", rekao je naš as.
Novak nije skrivao zadovoljstvo zbog povratka na teren Rod Lejver arene, na kojoj je šest puta podizao pehar namenjen šampionu Australijan opena.
"Volim ovaj teren. Za njega me veže toliko lepih trenutaka, toliko mečeva i uspeha, baš na Rod Lejver areni. Nadam se da ću tako i nastaviti", poručio je Đoković.