Vesti
Društvo i ekonomija
Ministarstvo pozvalo samouprave da prijave projekat za program Gradimo zajedno
30.01.2017. 20:00
Izvor: Nova ekonomija
Ministarstvo pozvalo samouprave da prijave projekat za program Gradimo zajedno
Infrastruktra je ključna za poslovanje postojećih kompanija, kao i za sam život građana, zbog čega je Ministarstvo privrede uputilo ovog vikenda javni poziv lokalnim samoupravama za prijavu projekata koji će biti podržani u naredne dve godine kroz Program podrške unapređenju lokalne i regionalne infrastrukture "Gradimo zajedno".
Državni sekretar ministarstva privrede Dragan Stevanović rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da program postoji od 2009. godine i da lokalne samouprave znaju kakav je spektar projekat akoji može da se podrži.
Ističe da je moguće podržati različite projekte, kao što su putna ili socijalna infrastruktura, ulaganje u škole, fiskulturne sale, kulturne zgrade, u sve što može da bude u funkciji unapređenja života lokalne samopurave.
Stevanović je objasnio da u projektima lokalne samouprave i Ministarstvo učestvuju sa po 50 odsto sredstava. Dodao je da teknički nivo prijave mora da bude na visokom nivou i da je do sada sa tim delom bilo problema.
Ističe da je cilj spremiti lokalne samouprave da budu atraktivnije za investitore, ali napominje da je odluka o ulaganju uvek na investitoru.
Dragan Stevanović je napomenuo da Vlada s jedne strane pokušava svaku samoupravu da učini atraktivnijom a s druge strane se kanališe trošenje novca u prave svrhe i u stvari koje su strateškog karaktera.