Vesti
Svet
Putin naredio avijaciji: spremite se za rat
07.02.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Putin naredio avijaciji: spremite se za rat
Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je vojnoj avijaciji da se pripremi za "vreme rata", kaže ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu. Počela vojna vežba vazduhoplovnih snaga Rusije.
Putin je pokrenuo hitnu proveru vazduhoplovnih snaga kako bi se procenila spremnost za borbu, piše britanski tabloid "Dejli mejl", pozivajući se na rusku agenciju Tass.
Protivvazdušni sistemi su pripremljeni za angažovanje, rekao je Šojgu.
"U skladu sa odlukom vrhovnog komandanta vojske, počela je provera spremnosti avijacije i trupa da izvrše zadatke za borbenu obuku", rekao je Šojgu.
"Posebnu pažnju trebalo bi obratiti na borbenu spremnost, angažovanje protivvazdušnih sistema u slučaju rata i spremnost vazduhoplovnih snaga da odbiju agresiju", rekao je Šojgu.
Ministar odbrane Rusije rekao je da je u vojsci preduzeti koraci za bolje uzajamno delovanje trupa i taktičkih timova.
Vojni piloti takođe izvode zajedničke vežbe, precizirao je Šojgu.
U Rusiji je danas počela vojna vežba ruskih vazduhoplovnih snaga, najnovija u nizu vežbi u jeku tenzija sa Zapadom, a na probi je borbena gotovost.
Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da će se ovom vežbom proveriti borbena spremnost vazduhoplovnih snaga i njihova sposobnost odbijanja neprijateljskog napada, prenosi AP.
Šojgu je vojnim zvaničnicima rekao da će poseban naglasak biti stavljen na raspoređivanje sistema vazdušne odbrane.
Ovo je poslednja u nizu vojnih vežbi s ciljem jačanja borbene gotovosti trupa, navodi američka agencija, dodajući da je, uprkos ekonomskom slabljenu Rusije, Kremlj nastavio da prilično troši na vojnu obuku i modernizaciju oružja, u jeku tenzija sa Zapadom zbog ukrajinske krize.