Vesti
Sport
Zvezda je dobila gol-mašinu!
10.02.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Zvezda je dobila gol-mašinu!
Ričmond Boaći u tri utakmice za crveno-bele postigao šest golova. Protiv ukrajinske Zirke upisao het-trik, dok je Plavšić bio dvostruki strelac i asistent.
Fudbaleri Crvene zvezde zaređali su sa pobedama tokom zimskih priprema, a ovog petka imali su, na papiru, najtežu proveru.
Rival im je bio osmoplasirani tim ukrajinskog prvenstva - Zirka, ali su raspoloženi crveno-beli bez mnogo muke slavili 6:2.
Još jednu sjajnu partiju, najbolju od dolaska u Zvezdu, pružio je Ričmond Boaći. Napadač iz Gane postigao je het-trik, a ukupno je u tri utakmice sa novim saigračima čak šest puta bio strelac. Golove je postizao u 7, 45. i 60. minutu. Odlično izdanje imao je i Srđan Plavšić, koji je pored dva gola (u 22. i 33. minutu), upisao i dve asistencije.
Tačku je stavio Nemanja Milić, pogotkom u 82. minutu, na još jednu Dušana Anđelkovića tokom ovih priprema. Iskusni bek je zaista u sjajnoj formi, u koju je ušao sredinom prvog dela sezone.
Što se tiče Ukrajinaca, Zirka je prvi gol postigla u 41. minutu, posle dodavanja kroz sredinu odbrane crveno-belih, koja je do tog trenutka delovala prilično sigurno, a drugi u 49. posle oduzete lopte Geloru Kangi i rutinske završnice.
Bez obzira na dva primljena pogotka, Aleksandar Luković i Abraham Frimpong još jednom su pokazali da se dobro slažu i da bi Zvezdina odbrana na proleće konačno mogla da vrati sigurnost ostatku tima.
Ova utakmica nagovestila je i startnu postavu srpskog šampiona za prvo kolo prolećnog dela sezone, 18. februara na stadionu Rajko Mitić protiv Novog Pazara.
Trener Miodrag Božović od prvog minuta na teren je poslao tim u kojem su bili: Manojlović - Petković, Frimpong, Al. Luković, Anđelković - Donald, Le Talek - Plavšić, Kanga (65. Milijaš), Ruiz (65. Milić) - Boaći (73. Pavkov).
Crveno-beli će poslednju proveru imati u subotu od 15 časova, protiv ruskog drugoligaša Volgara, a u ponedeljak se vraćaju u Beograd.