Vesti
Sport
Zvezda odbacila insinuacije Federbeta
13.02.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Zvezda odbacila insinuacije Federbeta
Prvak Srbije ističe da je “sramotno i potpuno neosnovano” stavljen u negativan kontekst, povodom pripremne utakmice na Kipru.
Fudbalski klub Crvena zvezda sa gnušanjem odbacuje insinuacije međunarodne organizacije Federbet, koji je doveo u pitanje regularnost prijateljske utakmice aktuelnog prvaka Srbije i ruskog drugoligaša Volgara, odigrane na Kipru minulog vikenda.
Federbet, koji na osnovu kladioničarskih kvota traga za neregularnostima i nepravilnostima u sportu, na svojoj Facebook stranici je postavio video reportažu sa utakmice Zvezde i Volgara, zajedno sa kvotama pre i za vreme utakmice i naveo ih kao razlog za sumnju.
Utakmica je završena nerešeno - 3:3.
"Crvena zvezda sa gnušanjem odbacuje insinuacije koje je međunarodna neprofitna organizacija Federbet emitovala na svojim društvenim mrežama. Sramotno je i potpuno neosnovano da se naš klub dovodi u kontekst bez ijednog validnog argumenta, a izgleda samo sa ciljem da se diskredituje", navodi se u saopštenju.
Zvezda je navela da je Federbet postupio potpuno neprofesionalno i neodgovorno, kao organizacija koja se predstavlja kao borac za integritet fudbala i da ga takvim insinuacijama urušava.
"Pomenuta organizacija, koja želi da se predstavi kao ozbiljna i koja se bavi vrlo osetljivim poslom kao što su nelegalne radnje u fudbalu, dozvoljava sebi da iznosi insinuacije po principu: 'Zaista čudno'. Pri tom počinju tekst: 'Šta vi mislite?' To je klasična odlika tabloidizacije neke informacije, kako bi unapred naveli one koji čitaju da misle u kontekstu u kome oni to žele. Da bi neosnovan napad završili konstatacijom: 'Mi ne dajemo nikakve tvrdnje naravno'".
Zvezda je pozvala srpske medije da "ne nasedaju na ovakve provokacije plasirane od ko zna koga" i da ne daju prostor "zluradim i neargumentovanim objavama".
Crveno-beli su obećali da se više neće oglašavati na ovu temu.