Vesti
Politika
Nikolić:Vučić večeras objavljuje ime kandidata SNS
14.02.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Nikolić:Vučić večeras objavljuje ime kandidata SNS
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će građani večeras od premijera Aleksandra Vučića saznati ko će biti kandidat Srpske napredne stranke za predsednika Srbije ili će to saznati sutra.
"Mislim da smo skoro sve dogovorili. Možda će to večeras čuti od Aleksandra. Danas ne, a nisam hteo da vas izbegnem", rekao je Nikolić novinarima u Univerzitetskoj biblioteci u Beogradu upitan da li će se kandidovati za predsednika.
"Nećemo obojica biti kandidati sigurno. Ako on bude, dogovorili smo se da ja izađem iz trke. Scenario po kome smo kandidati i ja i Vučić ne mogu da zamislim i to sam rekao pre više mesci", rekao je Nikolić.
On je rekao da naravno da Aleksandar Vučić može da pobedi, čak i lakše od njega, ali da i on može da pobedi.
"Ne vidim da je loše da neko misli (da je Vučić bolji kandidat), ali ne i da iznosi tako nešto ako to nije stav stranke", rekao je Nikolić.
Na pitanje o podršci SNS-a, Nikolić je rekao da uz njega i Vučića stoji isti procenat članstva i da će onaj ko bude kandidat dobiti glasove cele stranke.
"Istraživanja Galup medije su bila jasna - Aleksandar i ja imamo šanse da pobedimo. Odlučićemo ono što je najbolje za Srbiju. Ne očekujte da nekom svojom odlukom poremetimo odnose u Srbiji", rekao je Nikolić.
Upitan da li postoji mogućnost da ne sarađuje sa Vučićem ako Vučić bude kandidat, Nikolić je kratko odgovorio: "Ne postoji".
Nikolić je istakao da se, ukoliko ga ne kandiduje SNS, neće sam kandidovati na izborima, i istakao da Vučić i on procenjuju šta je najbolje za Srbiju.
"Za sada je naš dogovor da smo uradili mnogo zajedno i da nastavimo dalje zajedno", rekao je Nikolić.
Upitan da li želi da se kandiduje, Nikolić je rekao da često u životu kao političar nije radio ono što želi.
"Naći ćemo ono što je najbolje za Srbiju", rekao je Nikolić i dodao da kandidat SNS nema konkurenciju, te da će se i danas razgovarati sa Vučićem.
Nikolić je rekao i da svojom odlukom ne želi da poremeti odnose u Srbiji, i naveo da bi oni bili narušeni ukoliko bi se poremetili odnosi u SNS.
Upitan da li izjave Ivice Dačića da ne podržava njegovu kandidaturu vidi i kao Dačićevu kandidaturu za premijera, Nikolić je rekao da "vidi svašta u izjavama Dačića".
"Ali nikada se nisam oglašavo o izjavama političara, ne bih ni sada. Da ovo završimo, ako nisam kandidat, onda ću da vam pričam o svim političarima šta god da želite, a ako budem kandidat zadržaću princip da sam predsednik svih građana", rekao je Nikolić.
Na pitanje po čemu će pamtiti mandat, rekao je da će o tome govoriti "ako mu prođe mandat pa završi funkciju".
Na pitanje o podršci SNS-a, Nikolić je rekao da uz njega i Vučića stoji isti procenat članstva i da će onaj ko bude kandidat dobiti glasove cele stranke.
Novinare je zanimalo da li će se vratiti na čelo SNS ako Vučić bude kandidat, Nikolić je rekao da to zavisi od toga da li I dalje bude želeo da se bavi politikom.
"Ako on bude kandidat, a mi sarađujemo i dalje, zavisi. Moj princip je bio da predsednik države ne može da bude i predsednik stranke", rekao je Nikolić.
Kako je rekao, ne postoji mogućnost da ne sarađuje sa Vučićem, ukoliko premijer bude kandidat za predsednika.