Vesti
Svet
Cveta biznis:Marihuana otvara 300.000 radnih mesta
02.03.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Cveta biznis:Marihuana otvara 300.000 radnih mesta
Marihuana bi, prema broju zaposlenih, mogla da premaši industriju automobila i da za samo tri godine otvori 300.000 radnih mesta u SAD.
U Denveru, gradu poznatom po "posrnuloj" automobilskoj industriji, pokrenuto je novo tržište za koje je zaslužna marihuana.
Prema predviđanjima, do 2020. godine više ljudi biće zaposleno u uzgajanju marihuane nego u proizvodnji.
Podaci prema kojima bi poslovi sa marihuanom otvorili 300.000 radnih mesta u naredne tri godine, te bi kao industrija po broju zaposlenih mogla dostići proizvođačku - ne deluju na Belu kuću.
Marihuana je u SAD prvo legalizovana u Koloradu, dok je medicinsku marihuanu legalizovalo 28 saveznih država.
Proizvodnju i uzgoj marihuane za "rekreativno uživanje" odobrilo je i legalizovalo sedam saveznih država: Kalifornija, Masačusets, Mejn, Aljaska, Oregon, Vašington i Nevada.
Međutim, zagovornici industrije marihuane podsećaju da je Tramp u svojoj kampanji obećao da će pitanje lagalizovanja marihuane prepustiti saveznim državama, podseća TV mreža "Foks".

Tramp ne da
Administracija Donalda Trampa ne želi "industriju marihuane" i najavljuje borbu protiv takvih inicijativa. Iz Bele kuće, navode mediji, "procurilo" je upozorenje da bi zvanični Vašington mogao da se obruši na savezne države koje su legalizovale marihuanu. Nove informacije Bele kuće kažu kako će zakoni prema pitanju marihuane morati da budu promenjeni.