Vesti
Sport
Prlainović: Samo sam jednom izgubio...
13.03.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Prlainović: Samo sam jednom izgubio...
Najbolji vaterpolisti Srbije očekuju odličnu atmosferu u Zrenjaninu i težak meč protiv Nemačke u okviru 5. kola Svetske lige.
Reprezentacija Srbije, branilac trofeja u Svetskoj ligi, sigurnim korakom ide a završnom turniru tog takmičenja, od 20. do 25. juna.
U grupi sa Rumunijom, Nemačkom i Slovačkom ostvarene su sve četiri pobede (jedna petercima), a "delfinima" predstoje još dve utakmice u domaćim bazenima.
Prva, u okviru 5. kola, igra se u utorak od 18 časova u Zrenjaninu. Protivnik je Nemačka, koja je pre tri meseca u Berlinu savladana rezultatom 15:9.
Ipak, šampioni ne bi bili to što jesu, kada bi bilo kojem protivniku prišli bez respekta i sa stavom "lako ćemo".
"U Srbiji sam sa reprezentacijom izgubio samo jednu utakmicu i to upravo od Nemačke, pre šest godina u Kruševcu. Zbog toga treba da budemo oprezni", izjavio je Andrija Prlainović.
Ciljevi i prioriteti "delfina" su jasni.
"Plasmanom na završni turnir Svetske lige bismo obezbedili dobre pripreme pred krunu sezone, a to je Svetsko prvenstvo u Budimpešti. Lepo je da smo skoro svi tu i siguran sam da ćemo u Zrenjaninu uživati u sjajnoj atmosferi", dodao je Prlainović.
Golman Gojko Pijetlović zadovoljan je zbog toga što je nacionalni tim opet na okupu.
"U Zrenjaninu nas čekaju odlična atmosfera, a zatim i nezgodan protivnik. Nije tajna da smo favoriti protiv Nemaca, ali samo uz ozbiljan prilaz utakmici nećemo imati problema".
Mladi Nikola Jakšić kaže da je "milina" igrati utakmice u različitim srpskim gradovima.
"Pune tribine su motiv više da prikažemo dobru igru, pobedimo i tako odemo na završni turnir. Volim što igramo po Srbiji, jer je atmosfera uvek izvanredna".
"Delfini" će od ponedeljka uveče biti kompletni, nakon dolaska Dušana Mandića, Save Ranđelovića i Nemanje Ubovića, koji su zakasnili zbog nastupa u finalu Kupa Italije.