Vesti
Sport
Novakov revanš! Neka se spremi Kirjos
15.03.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Novakov revanš! Neka se spremi Kirjos
Novak Đoković izborio plasman u osminu finala mastersa u Indijan Velsu posle odlične igre i pobede nad Huanom Martinom del Potrom u tri seta. Naredni rival Australijanac koji ga je eliminisao u Akapulku
Novak Đoković krupnim koracima korača ka odbrani trofeja u Indijan Velsu.
U trećem kolu mastersa u Kaliforniji, na kojem je neporažen četiri godine pobedio je Huana Martina del Potra rezultatom 2:1, u setovima 7:5, 4:6, 6:1, i izborio plasman u osminu finala.
Drugi teniser sveta protiv uvek neugodnog Argentinca odigrao je najbolji meč ove godine i naneo mu drugi poraz u samo dve nedelje, nakon turnira u Akapulku.
Đoković se trijumfom revanširao i za poslednji poraz u Indijan Velsu, koji mu je Del Potro zadao 2013. godine, kada ga je eliminisao u polufinalu.
Nakon toga Đoković je tri puta podizao pehar i nanizao 19 trijumfa zaredom, čime je nadmašio Rodžera Federera.
Srpski teniser duel u trećem kolu pamtiće i po rekordu koji je upisao - to mu je bila jubilarna 300. pobedu na turnirima masters serije u karijeri.
Đoković, koji je protiv Del Potra sada povećao skor u međusobnIm duelima na 13-3, u osmini finala igraće sa Nikom Kirjosom iz Australije.
Mladi teniser takođe mu je "ostao dužan", jer ga je baš nedavno izbacio u Akapulku, i to u prvom njihovom odmeravanju snaga u karijeri.
Kirjos je u trećoj rundi eliminisao Aleksandera Zvezreva u dva seta - 6:3, 6:4.
Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 6.993.450 dolara.