Vesti
Sport
Malo Đenka, malo Gudurić, a najviše Kuzmić i Radonjić - evo zašto je Zvezda TIM
17.03.2017. 20:00
Izvor: Blic
Malo Đenka, malo Gudurić, a najviše Kuzmić i Radonjić - evo zašto je Zvezda TIM
Upravo u utakmicama kao protiv Armanija (78:71), a bilo ih je, ekipa i trener rastu zajedno - sazrevaju. Zbog takvih mečeva i pobeda košarkaši Crvene zvezde deluju tako silno na Jadranu (oborili su rekord takmičenja sa 25-1 u ligaškom delu sezone), i zato i imaju 15 evroligaških trijumfa, što deluje prilično nestvarno. Zato su na pragu Top 8.
Tvrd, težak, na momente mučan duel, sa rastrzanim periodima, ali i onim dosta dobrim, često i odličnim. Mirnim, pa furioznim kojim se stvara vođstvo za pobedu. Zvezdino gostovanje Armaniju je najbolji pokazatelj kako je jedan tim na čelu sa Dejanom Radonjićem porastao i koliko će im ovo tek značiti. Takve utakmice, u kojima stekne, pa ispusti visoku prednost, umeli su crveno-beli da izgube ranije u dramatičnoj završnici, a ove sezone ih kao po pravilu rešavaju u svoju korsti.

Prema već oprobanom receptu, Radonjićevi puleni su silovito započeli meč, stekli ogromnu prednost koja je u tri navrata bila i plus 18, ali je odluka pala u finišu, pred poslednji minut. Dobila je Zvezda "samo" prvu četvrtinu, Armani preostale tri, nedovoljno da ugrozi trijumf srpskog i regionalnog šampiona koji kuca na vrata četvrtfinala.

U odsustvu povređenog Stefana Jovića opet je Čarls Dženkins vodio ekipu, sjajno povukao u uvodnim trenucima i bio među najzaslužnijima za dvocifreno vođstvo. I odbrana, i napadačke bravure, ali i problem sa faulovima bili su deo repertoara sjajnog beka.