Vesti
Sport
Ana i Švajni napuštaju Englesku!
22.03.2017. 20:00
Izvor: Blic
Ana i Švajni napuštaju Englesku!
Bastijan Švajnštajger i njegova supruga, Ana Ivanović, napuštaju Englesku, a zbog odlaska u Sjedinjene Američke Države pakovanje stvari za daleki put je okončano za dva dana.
Podsetimo, Veljko Paunović, koji je kao selektor omladinske fudbalske reprezentacije odveo "orliće" do titule prvaka sveta, uspeo je u nameri da dovede u Čikago "srpskog zeta". Donedavni kapiten nemačke reprezentacije i, do nedelje, fudbaler Mančester junajteda, ozvaničio je u ponedeljak prelazak u Čikago Fajer, ekipu čiji je šef stručnog štaba upravo Paunović.
Zbog poziva iz SAD, a onda uspešno okončanih pregovora, "Švajni" je prekinuo saradnju sa klubom sa Old Traforda i ekspresno počeo da se pakuje za put "preko bare".
Ispred njegove kuće u Mančesteru primećeno je ove srede vozilo službe za selidbe, koje je užurbano napuštalo vilu preuzevši stvari koje treba dopremiti do Amerike.
Kao što je Blicsport najavio još 12. novembra 2016, Švajni i njegova supruga Ana Ivanović, naša proslavljena teniserka koja je nedavno okončala karijeru, živeće ubuduće u SAD, jer je 32-godišnji fudbaler, posle samo četiri ovosezonska meča za Junajted, prihvatio poziv srpskog stručnjaka i potpisao ugovor na jednu sezonu.
Bastijan Švajnštajger je 13 godina igrao za prvi tim minhenskog Bajerna, osvojio je za to vreme, pored ostalog, osam titula prvaka Nemačke, sedam Kupova, jednu Ligu šampiona i jedno klupsko prvenstvo sveta, a onda se 2015. preselio u Mančester. U prvoj sezoni je odigrao 18 prvenstvenih mečeva, ove samo dva u FA Kupu, te po jedan u Liga kupu i na evro-sceni, pa je jedva čekao da ode negde gde će ga više ceniti. U dresu "pancera" je tokom 121 nastupa bio 24 puta strelac, a pritom je kao kapiten Nemačke i standarni član veznog reda reprezentacije osvojio Svetsko prvenstvo 2014.