Vesti
Sport
Đoković igra u Monte Karlu
23.03.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Đoković igra u Monte Karlu
Drugi teniser planete, koji je van terena zbog povrede lakta, prijavljen je za masters u Monaku, koji počinje 16. aprila. I Marej i Nadal na spisku, Federer i Nišikori ne učestvuju
Novak Đoković morao je da otkaže nastup na mastersu u Majamiju, na kojem je trebalo da brani prošle godine osvojeni trofej, zbog problema sa laktom.
Srpski as otkrio je da već mesecima ima probleme, a da mu je prema proceni lekara naloženo da napravi pauzu, kako se povreda ne bi pogoršala.
Iako nije poznato koliko će Đoković pauzirati, očekuje se da bi za tri nedelje mogao da se vrati tenisu.
Oni bi trebalo da nastupa na mastersu u Monte Karlu, koji startuje 16. aprila. Srpski teniser nalazi se na na spisku prijavljenih igrača, a dodatnu potvrdu da će igrati u mondenskom letovalištu, koje mu je inače i prebivalište, dali su i organizatori humanitarne egzibicije u tom gradu, koja se organizuje uoči mastersa.
Na spisku prijavljenih učesnika na turniru u Monaku, između ostalih, nalaze se i prvi reket sveta Endi Marej, koji je takođe otkazao nastup u Majamiju kao i Đoković zbog problema sa laktom, ali i Rafael Nadal, koji brani prošle godine osvojeni trofej i juriće rekordni deset pehar na tom turniru.
Od prvih 10 sa ATP liste izostaće Kei Nišikori, četvrti igrač sveta, kao i Rodžer Federer, šesti na svetu, koji još uvek ima šansu, što se i organizatori nadaju, da zatraži specijalnu pozivnicu za nastup.
Federer nikada nije pobedio na tom turniru, a njegov izostanak i ne predstavlja veliko iznenađenje, budući da je posle trofeja u Indijan Velsu prošle nedelje najavio da će malo prorediti raspored u narednom periodu posle žestokog, ali uspešnog, starta sezone.
Đoković, koji je dva puta osvajao pehar u Monte Karlu, ove sezone mogao bi da zaradi dosta bodova, budući da je 2016. ispao već u drugom kolu, kada ga je pobedio Jirži Veseli.
Selektor Srbije Nenad Zimonjić veruje da bi Đoković pre nastupa u Monte Karlu mogao da zaigra i na meču četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa protiv Španije u Beogradu, od 7. do 9. aprila.