Vesti
Politika
Jeremić: Vučiću su odbrojani dani i sati na vlasti
29.03.2017. 20:00
Izvor: Blic
Jeremić: Vučiću su odbrojani dani i sati na vlasti
Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je danas da ne vidi nijedan drugi razlog zbog kojih su dvojica nepoznatih muškaraca pretukla aktivistu organizacije Drugi krug, osim njegovog svakodnevnog učešća na protestima ispred dnevnog lista Informer.
Na skupu ispred prostorija Informera u Beogradu, Jeremić je rekao da pretučeni mladić nije bio eksponiran nigde osim u organizaciji Drugi krug, sa čijim članovima je dolazio ispred Informera.
On je rekao da se, uprkos brojnim pretnjama u kampanji, nadao da neće doći do upotrebe sile prema neistomišljenicima ali je dodao da je to, po svemu sudeći nemoguće u zemlji u kojoj se nasilje projektuje sa samog vrha države.
- Ako ovoj nesreći na stanemo na put, možemo se nadati nečem mnogo gorem u budućnosti. Ovo je poruka, pre svega Aleksandru Vučiću ali i svima ostalima koji su deo ovoga što nam se danas u Srbiji dešava, da nas neće uplašiti i da su mu odbrojani ne samo dani, nego i sati na vlasti. Ovakvu vrstu zlostavljanja Srbija i njen narod nikada nisu trpeli i uvek su umeli da kazne i to će učiniti i ovaj put - rekao je Jeremić.
Jeremić je ocenio da je napad na aktivistu Drugog kruga poruka ostalim mladim ljudima da se ne suprotstavljaju lošim pojavama i da je u Srbiji dozvoljeno čak i takvo ponašanje prema neistomišljenicima.
Kako je ranije navedeno, aktivista organizacije Drugi krug Marko M. koji je prethodnih dana učestovovao u protestima ispred Informera, pretučen je ispred svog stana na Zvezdari.
Marko M. je ispred prostorija Informera došao sa vidnim povredama na licu, odnosno sa podlivima na čelu, ispod oka i na nosu.
Prema njegovim rečima, povrede su mu nanela dvojica muškaraca, od kojih je jedan imao četrdesetak godina i bio ćelav i snažnije građe, koji su ga čekali nekoliko sati ispred stana.
On je rekao da su ga pre napada samo kratko upitali da li se zove Marko a da su, nakon što je on odgovorio potvrdno, napali i tukli više minuta, dok ih nije prekinula komšinica, svojim zapomaganjem.
Pretučeni mladić je bio kod lekara, gde mu je ukazana pomoć, a iz policije su ga pozvali da da izjavu o napadu.
On je rekao da mu je jedan komšija rekao da su ti ljudi čekali nekoliko sati ispred njegove zgrade i dodao da će u toku dana prikupiti izjave svih svedoka tog incidenta, kako bi sve to predao policiji.
Organizacija Drugi krug okuplja mlade koji podržavaju kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Srbije.