Vesti
Sport
"Sve vreme je provocirao, nisam to doživeo"
03.04.2017. 20:00
Izvor: Mondo
"Sve vreme je provocirao, nisam to doživeo"
Šta se dogodilo i zbog čega u finišu utakmice Cedevita - Partizan? Evo jedne verzije...
"Majstorica" polufinalne serije ABA lige između Cedevite i Partizana, u kojoj crno-beli sinoć u Zagrebu nisu uspeli da naprave podvig i plasiraju se u veliko finale, u kom će ulog biti i Evroliga, nije prošla bez tenzija.
Meč u kom Partizan nije vodio, ali u finišu jeste uspeo na kratko da priđe domaćinu, obeležila je i nervoza, koja je u dva navrata umalo dovela do fizičkog obračuna igrača dva rivalska tima.
Prvo su se pokačili Luka Babić i Stefan Birčević, a kada je vreme isticalo i svima u "Domu sportova" postalo jasno da će prvak Hrvatske otići dalje, Marko Tomas dobacio je loptu u ruke Urošu Lukoviću i potom mu se približio, dobacujući mu nešto i pokazujući rukom prema košu na drugoj strani terena.
Štiteći saigrača, nekolicina igrača Partizana ušla je u "gurku" sa Tomasom, ali je i to prošlo bez većeg incidenta.
Posle utakmice, Tomas je hrvatskim novinarima ispričao svoju verziju događaja, koji je u Srbiji, na osnovu onoga što je moglo da se vidi u direktnom prenosu na Areni sport, shvaćeno i kao provokacija i nesportski potez igrača pobedničkog tima.
"To nema nikakve veze s Partizanom, niti s tim da sam hteo da ih ponizim", rekao je Tomas.
"To je bio odgovor Lukoviću na njegove stalne provokacije i nesportsko ponašanje. Odgovorio sam mu istom meru, jednostavno sam mu bacio loptu i rekao: 'Evo, idi sada daj koš'", objasnio je plejmejker Cedevite u razgovoru za "Tportal".
"Nisam poznat kao igrač koji voli verbalno da se prepucava, ali taj dečko me je provocirao iz čista mira. Nisam mogao da verujem šta sve radi i šta mi govori, do sada nisam doživeo takve stvari. Zbog toga sam i dobio tehničku grešku u trećoj četvrtini", ispričao je Tomas.