Vesti
Sport
Preokret Partizana, za polufinale!
05.04.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Golovima Uroša Đurđevića i Leonarda u poslednjih deset minuta, crno-beli savladali Voždovac 2:1 i prošli u narednu rundu Kupa Srbije!
Burno četvrtfinalne na tržnom centru "Stadion" i pobeda Partizana!
Crno-beli, branioci trofeja, eliminisali su Voždovac posle preokreta u poslednjih deset minuta, u režiji svoje "gol mašine": Uroša Đurđevića i Leonarda.
Domaćin je poveo pogotkom Nikole Srećkovića u 41. minutu, propustio potom tri konkretne šanse da duplira tu prednost, a onda su stigle kazne.
Mladi centarfor je u 80. minutu, u gužvi posle indirekta pogodio za 1:1, a Brazilac je u 90. iskoristio kiks "asistenciju" Miloša Mihajlova, da postavi konačnih:

VOŽDOVAC - PARTIZAN 1:2 (1:0)

Crno-beli su tako postali prvi učesnik polufinala, koje će se igrati u dve utakmice (26. april i 10. maj). Na stadionu u Zaplanjskoj ulici odigrali su slabo prvo poluvreme, potom gledali kako Ješić i Georgijević ne koriste prilike "zmajeva", a onda su reagovali i velikom ofanzivom obezbedili plasman.
Dugo se činilo da će Srećkovićev "mat" iz finiša prvog poluvremena biti dovoljan domaćinu bar da izbori penale, ali su na čelo "Parnog valjka" ponovo istupili njegovi najbolji igrači - Đurđević i Leonardo i izvukli ekipu iz teške situacije.
"Špic" crno-belih iskoristio je gužvu posle dosuđenog indirekta da snažno šutne loptu ka nogama "belih", od kojih se i odbila u mrežu za 1:1, a desetak minuta kasnije, u poslednjim sekundama regularnog toka, Leonardo je praktično odigrao "dupli pas" sa defanzivcem domaćih Milošem Mihajlovim i doneo pobedu ekipi, a Grobarima veliko slavlje.
Crno-beli su "preživeli" teško gostovanje, "zmajevi" nisu izdržali, a oba rivala će se brzo posle ovog meča okrenuti narednim, ligaškim izazovima, koji pristižu velikom brzinom. Partizan će u subotu igrati na svom stadionu protiv Radnika od 17 časova, a Voždovac dan kasnije, u istom terminu, gostuje Javoru.