Vesti
Sport
Partizan slavio u Pazaru posle preokreta
13.04.2017. 20:00
Izvor: Beta
Partizan slavio u Pazaru posle preokreta
Fudbaleri Partizana pobedili su danas u gostima ekipu Novog Pazara sa 3:1 u utakmici 30. kola Super lige Srbije.
Partizan je danas prvi put pobedio Novi Pazar u gostima u prvenstvu, a strelci za crno-bele bili su Uroš Đurđević u 52, Leonardo u 73. i Marko Jevtović u 92. minutu. Jedini gol za Pazar postigao Ivan Mirković u trećem minutu.
Partizan je regularni deo šampionata završio na drugom mestu na tabeli sa 73 boda, dok je Novi Pazar na 15, pretposlednjem mestu sa 20 osvojenih bodova.
Novi Pazar je poveo kada je Dušan Pantelić izveo slobodan udarac sa oko 30 metara. Lopta se odbila o odbranu Partizana i došla do Miloša Krstića, čiji je udarac takođe izblokiran, a onda je na nju natrčao Ivan Marković i sa oko 16 metara je šutirao i smestio u mrežu.
Nakon tog gola nije bilo velikih uzbuđena na stadionu u Novom Pazaru. Crno-beli su odigrali vrlo loše prvo poluvreme, imali su uglavnom lopti u svom posedu, ali nisu bili opasni po gol domaće ekipe. Jedine dve poluprilike Partizan je imao u finišu poluvremena preko Đurđevića i Leonarda.
Izabranici Marka Nikolića su ofanzivno počeli drugo poluvreme i to se isplatilo u 52. minutu.
Leonardo sa dvadesetak metara ubacio loptu u kazneni prostor, ona je stigla do Đurđevića koji je lepo primio i sa peterca je poslao iza leđa golmana Pazara.
Napadaču Partizana je to bio 18. gol u domaćem šampionatu i najbolji je strelac Super lige. Đurđević je ujedno uspeo da se upiše u strelce na osmoj uzastopnoj utakmici.
U 73. minutu Partizan je preokrenuo rezultat, strelac je bio Leonardo, ali je Marko Janković uradio veliki deo posla. Janković je lepo prošao do desnoj strani, ubacio loptu u sredinu šesnaesterca, a potom je Brazilac butinom postigao gol sa šest-sedam metara.
Pobedu Partizana potvrdio je Jevtović u 92. minutu koji je mrežu domaće ekipe pogodio sa više od 20 metara na asistenciju Leandra Tavambe.