Vesti
Sport
Jokić otvoreno: Ne znam, moram da radim na sebi...
18.04.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Jokić otvoreno: Ne znam, moram da radim na sebi...
Naš as prvo je rekao da planira da se vrati u Denver u avgustu i pre toga radi sa ličnim trenerom u Srbiji, ali se posle ogradio: "Ne znam kada ću se vratiti, zbog reprezentacije".
U poslednjem razgovoru sa novinarima u Denveru pred odlazak na zasluženi odmor i iščekivanje ishoda glasanja za nagradu "Igrač koji je najviše napredovao", Nikola Jokić nije decidirano rekao hoće li, ili ne, nastupiti za reprezentaciju Srbije ovog leta.
Međutim, slušajući ga, stiče se utisak da – neće. Ali i da još nije doneo konačnu odluku.
Jokić je u Koloradu najavio novinarima koji prate Nagetse da planira da ojača tokom leta, kako bi mu bilo lakše da igra i podnosi napore koje zahteva NBA liga.
Na čemu ćeš raditi ovo leto? Gde možeš da napreduješ?
"Na mom telu. Ako budem bio jači, biće mi lakše da igram. Procenti za tri poena su mi niski, ali mislim da samo moram da šutiram i da radim na tome. Mada, bukvalno na svemu bi trebalo pomalo da radim, kako bih bio bolji u svakom segmentu", rekao je momak, za kojeg su se navijači u Srbiji nadali da će leto provesti sa "orlovima" na putu ka Evropskom prvenstvu u Turskoj.
Da li se raduješ odmoru koji ti predstoji? Igrao si puno u ruki sezoni, pa još i Olimpijske igre…
"Da, stvarno želim da odmorim. Iskoristiću ovu pauzu da se vratim kući. Opustiću se uz svoju porodicu, uživaću... Mislim da će mi biti lepo".
Kako uspevaš da budeš u formi? Postoji li plan po kome ćeš biti u još boljoj formi?
"Mislim da će Felipe (Ajhenberger - glavni trener Denvera za snagu i kondiciju, prim. aut) doći u Srbiju na dve nedelje na leto. Možda ostane i duže. I verovatno ću se vratiti u Denver u avgustu", rekao je Jokić, što je nedvosmisleno značilo da neće igrati za reprezentaciju Srbije na Eurobasketu, koji počinje 31. avgusta.
Tu se, ipak, malo ogradio...
"Mislim, ne znam još. Ne znam kada ću se vratiti zbog reprezentacije. Tako da moram da razmislim o tome", zaključio je Jokić.