Vesti
Sport
Radonjić: U ligi što bolji, u plej-ofu najbolji
20.04.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Radonjić: U ligi što bolji, u plej-ofu najbolji
"Naše želje u Superligi izrečene su odavno", rekao je trener Zvezde dan uoči starta košarkaške Superlige.
Borba za treći i poslednji ovosezonski trofej počinje u petak.
Utakmicama prvog kola Superlige, najbolji srpski timovi daće znak za "otvaranje" takmičenja najuspešnijih osam ekipa u domaćim okvirima. Ligaški deo trajaće do 3. juna, a potom će četiri najbolje plasirana zaigrati u plej-ofu.
Uoči starta prvenstva, treneri učesnika istakli su Crvenu zvezdu mts kao prvog favorita za trofej. Šef struke branioca titule Dejan Radonjić ne beži od takve ocene, uz objašnjenje da njegov tim ipak ulazi u Superligu fokusiran isključivo na sebe i na rešavanje svojih problema, koji su se nagomilali u napornoj i dinamičnoj sezoni.
"Krećemo u novo takmičenje 66. utakmicom u sezoni, a još dosta ih je pred nama. Osvojili smo ponovo Kup, odbranili ABA ligu, završili Evroligu, a u Superligi imamo želje koje su izrečene još odavno. Posle svega što smo prošli, jasno je da moramo da budemo fokusirani na svoju problematiku. Biće teško, ne zato što mi ne shvatamo predstojeće obaveze na adekvatan način, nego zbog objektivnih okolnosti. Meni je bitno da na kraju budemo dobri, a tokom takmičenja ćemo gledati da budemo što bolji. Protiv Spartaka nećemo biti kompletni, videćemo kakva će biti situacija u narednim kolima", izjavio je Radonjić.
MONDO je u sredu već najavio da Branko Lazić neće biti u stanju da igra zbog oporavka od nezalečene povrede ramena ("zarađene" još u finalu Kupa Koraća), dok Stefan Jović u petak odlazi u Nemačku, na nastavak terapija zbog bola u leđima.
Bez njih dvojice, crveno-beli će u petak od 19 časova (TV Arena sport) zaigrati u Subotici protiv Spartaka, a moguće je da će sa tog meča izostati još neki igrač Zvezde.
"Stefan ide u Nemačku na kontrolni pregled, nakon kog ćemo znati šta tu može da se očekuje. Lazić ne igra u petak, imamo i nekoliko igrača pod temperaturom, pa je moguće da tek na dan utakmice budemo načisto u kakvom sastavu ćemo nastupiti. Zato sam i rekao da ćemo ligaški deo gledati da odigramo što bolje, a završnicu takmičenja na najvišem nivou", dodao je Radonjić.
Najavljujući sutrašnju utakmicu u hali "Dudova šuma", trener Zvezde rekao je da, uz maksimalno uvažavanje protivnika, očekuje da njegov tim pobedi Spartak.
"Naravno, interesuje me pre svega da vidim kako će izgledati moj tim posle pauze i napora kojima smo prethodno bili izloženi", podvukao je Radonjić.