Vesti
Sport
Pešić: Đorđević na jesen napušta reprezentaciju!
04.05.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Pešić: Đorđević na jesen napušta reprezentaciju!
U intervjuu za "Vice", trofejni trener najavio rastanak selektora sa "orlovima" nakon Eurobasketa.
Prema informacijama Svetislava Pešića, Evropsko prvenstvo u Turskoj biće poslednje takmičenje reprezentacije pod vođstvom Aleksandra Đorđevića!
Čuveni trener, koga je Đorđević prošlog leta nasledio u Bajernu, otkrio je u razgovoru za "Vice" da se bliži rastanak selektora i "orlova" i da će Eurobasket 2017 biti poslednja akcija koju će "Sale Nacionale" sprovesti na klupi reprezentacije.
"Za Sašu je možda dobro da vodi i reprezentaciju i klub, ali kada se završi Evropsko prvenstvo, on se, koliko znam, više neće baviti reprezentativnom košarkom, već samo Bajernom", izjavio je Pešić, i dalje dobro i lično upućen u rad Bavaraca, gde je njegov sin Marko prvi operativac kluba.
Pešić je na postavljeno podpitanje potvrdio da stoji iza te informacije.
"Koliko znam i koliko sam informisan, on ima obavezu da vodi reprezentaciju na Evropskom prvenstvu i nakon toga da se bavi klupskom košarkom, što je sasvim normalno, jer je nemoguće voditi klupsku i reprezentativnu košarku. To je praktično nemoguće".
"BAJERN JE FANTASTIČAN ZA SAŠU"
Aleksandar Đorđević selektor je reprezentacije od 2013. godine. Pod njegovim vođstvom Srbija je osvojila svetsko i olimpijsko srebro i igrala polufinale EP. Njegov ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije, produžen pretprošle godine, ističe leta 2019.
Podsetimo da je ugovor sa KSS u tom periodu produžila i bivša selektorka košarkašica Marina Maljković, ali je zimus podnela ostavku "zbog emotivnog i fizičkog pražnjenja", nekoliko meseci po osvajanju olimpijske bronze.
Pešić je u intervjuu naglasio i da je Đorđević u Bajernu zadovoljan, kao što je i klub zadovoljan njegovim radom, o čemu svedoče i dalji planovi.
"Mi smo svi sretni što je Saša kod nas trener, međutim znam da je i on sretan što je u takvom konceptu, koji on, kao trener, može dalje da razvija. Upravo za njega ne može da bude bolje. Naravno, uvek ima i boljih mogućnosti, ali u vremenu i fazi u kojoj je on kao trener, to je fantastično. Kad smo donosili odluku, pre svega smo hteli da imamo trenera koji je normalan, a ne kažem da su ostali nenormalni, već da je on trener koji za sobom ima i fantastičnu igračku i sportsku karijeru, koji je pokazao da može da bude veliki trener i sada je na njemu, pa neka se bori", dodao je Pešić.