Vesti
Sport
LICITACIJA JE POČELA: Evo ko bi mogao da bude novi trener Novaka Đokovića
05.05.2017. 20:00
Izvor: Kurir
LICITACIJA JE POČELA: Evo ko bi mogao da bude novi trener Novaka Đokovića
Srpski teniser Novak Đoković sporazumno je prekinuo saradnju sa trenerom Marjanom Vajdom, kondicionim trenerom Gebhardom Fil Gričem i fizitoterapeutom Miljanom Amanovićem.
Odluka o raskidu saradnje odmah je otvorila i licitaciju o novom treneru Novaka Đokoviću.
1. Goran Ivanišević (Hrvatska)
Slavni hrvatski teniser i trener mogao bi da sarađuje sa Đokovićem. On je trenirao Marina Čilića i Tomaša Berdih
2. Daren Kejhil (Australija)
Bivši australijski teniser, čiji je najbolji plasman na ATP listi bilo 22. mesto. On je trenirao Anu Ivanović, Simonu Halep, Andrea Agasija i Endi Marija
3. Stefan Edberg (Švedska)
Šveđanin je nije trener sa velikim iskustvom. Bio je u stručnom štabu Rodžera Federera 2014. godine, ali, kako je objasnio Švajcarac, više kao mentor, nego kao trener.
4. Patrik Muratoglu (Francuska)
Muratoglu ima svoju čuvenu tenisku Akademiju, a najpoznatiji je kao trener Serene Vilijams. On je u karijeri trenirao i Markosa Bagdatisa, Anastasiju Pavljučenkovu, Aravan Rezai, Janinu Vikmajer, Loru Robson, Žeremija Šardija i Grigora Dimitrova.
5. Pit Sampras (SAD)
Legendarni američki teniser odavno slovi kao idol iz detinjstva Novaku Đokoviću. Sampras je, prema Novakovom priznanju, bio prva opcija za trenera 2014. godine, ali je Đoković u dogovoru sa Vajdom tada odlučio da ipak Boris Beker postane njegov trener. Amerikanac, koji je tokom karijere osvojio 14 Gren slem titula, želi da se vrati u tenis.
6. Bred Gilbert (SAD)
Gilbert je sarađivao sa vrhunskim teniserima kao što su Endi Marej, Endi Rodik, Kei Nišikori... Sa Agasijem je osvojio šest Gren slem titula za osam godina saradnje, a Rodik je upravo s njim osvojio jedini trofej na turnirima velike četvorke. Poslednjih godina radi kao analitičar i komentator na raznim TV stanicama.