Vesti
Sport
Terzić: Osvedočeni lopovi iz Partizana!
10.05.2017. 05:00
Izvor: Mondo
Terzić: Osvedočeni lopovi iz Partizana!
Čelnik Crvene zvezde Zvezdan Terzić ozbiljno optužio Partizan za lopovluk i nečasne radnje. "Već 25 godina traje njihov pokušaj urušavanja Zvezde", tvrdi Terzić.
Zvezdan Terzić se danas pojavio u javnosti, dan nakon što je dosadašnji trener prvog tima Crvene zvezde Miodrag Božović podneo ostavku, i izneo niz optužbi na račun Partizana.
Optužio je večitog rivala da je vodio "najrpljaviju medijsku hajku protiv Zvezde", da je Zvezda "pokradena" u poslednjem "večitom derbiju", jer je sudija Danilo Grujić "poslat sa instrukcijama da Partizan mora da pobedi", da za Zvezdu nisu svirana dva penala protiv Voždovca...
Terzić je rekao i da "već 25 godina traje lopovluk Partizana, koliko traje i pokušaj urušavanja Zvezde", da je Partizan "jahao na projektu nekadašnjeg premijera (Mirka Marjanovića), potom na projektu Tomislava Karadžića", da su crno-beli "odigrali mnogo neregularnih utakmica"...
"Oni se sada pozivaju na nekakav 'Kalčopoli', oni koji su osvedočeni lopovi, oni koji su učinili sve da Zvezdu dovedu na dug od 53 miliona evra. Mi smo taj dug prepolovili i nećemo se predati, obećavam, borićemo se i za ovu titulu, dokle god postoji šansa", rekao je Terzić.
Upitan gde Partizan može da "kiksne" do kraja prvenstva (igra sa Voždovcem i lučanskom Mladosti u Humskoj i gostuje niškom Radničkom), Terzić je odgovorio:
"Bilo gde! I Barselona kiksne. A i nije realan taj njihov (Partizanov) niz od 32 utakmice, nisu oni baš tako kvalitetni kakvim se predstavljaju, nije sve tako regularno, bilo je tu raznih neregularnosti, vetra u leđa, sudijske pomoći...".
Potom je ispalio:
"Takvi kakvi su, ja im sigurno neću čestitati titulu, ako je osvoje!".
Terzić je dodao i...
"Imali su vetar u leđa od Fudbalskog saveza. Zašto se ne suspenduje stadion Partizana posle onih povika protiv Vojvodine, a stadion Rada se odmah suspenduje?! Sad kažu da se neće oglašavati do kraja prvenstva, sad neće, je li!?".
Dodao je u ironičnom tonu:
"Imamo još 3 utakmice u prvenstvu i dve utakmice u kupu. Imaćemo lakši ambijent za rad, jer je prvenstvo konačno regularno, u ova poslednja dva dana".
"Partizan je vodio najprljaviju medijsku hajku sve ovo vreme, doveli su onu budalu na TV Partizan (novinar Željko Pantić, prim. aut.), pravili su priču da je Zvezda državni projekat, da je Terzić mafijaš, sve su to pravili po principu one stare: 'Drž'te lopova!'. A nas su pokrali".
Terzićeva teza je da je Danilo Grujić namerno oštetio Zvezdu u večitom derbiju (koji je Partizan dobio 3:1), jer nije pokazao crveni karton Leonardu zbog udaranja igrača Zvezde, kao i što nije dosudio faul nad golmanom Zvezde kod drugog gola Partizana.

"Kulminacija je ovan nesrećni Lukić koji nije svirao dva penala u prvom poluvremenu protiv Voždovca i pitali smo se zašto on kada je sudio jedne dve utakmice Partizana u prvom delu i kad je pokrao omladince Crvene zvezde protiv Brodarca. Sve smo to nagoveštavali ali džabe. Rekao sam pre dve nedelje, pre poraza na Voždovcu da mi se ne sviđa atmosfera, da je medijska hajka samo dizanje prašine da nas 'nameste' i pokradu i to su i uradili zarad sitnih interesa da bi napravili haos u Zvezdi i preuzeli klub", kaže Terzić.
Poručio je i da i on snosi odgovornost i da je spreman na sve konsekvence, pa i na to da ode iz kluba.
"Radio sam odgovorno, disciplinovano, časno i pošteno i samo u interesu Crvene zvezde. Dokle god sam u Zvezdi boriću se isključivo za njene interese. Podneću na Skupštini izveštaj o svom radu, a delegati će se odlučiti da li treba da i dalje vodim klub. Spreman sam i na odlazak iz kluba, jer su i mnogo veća imena odlazila iz kluba. Odlazio je i jedan Dragan Džajić. Imam mnogo razloga za ponos. Kad sam preuzeo funkciju juna 2014. godine predviđan je bankrot kluba, a Zvezda je danas stabilna. Angažovali smo nezavisnu revizorsku kuću 'Dilojt' i 'Tuš' i napravili smo presek stanja, to ćemo uraditi i sada. Sigurno je da ćemo svi jednog dana otići iz Zvezde, ali obaveza svih nas je da Zvezdu ostavimo u boljoj situaciji nego što smo je zatekli. Nisam siguran za svoje prethodnike da su je ostavili u boljem stanju od onih pre njih. Mi ostavljamo Zvezdu na zdravim osnovama i verujem da će neko novo rukovodstvo imati dobru startnu poziciju", rekao je generalni direktor Crvene zvezde na konferenciji za novinare.
Dodao je da će ponuditi ostavku, iako je došao u Zvezdu "u najtežem njenom trenutku", kada je bila "klinički mrtva", kada je predlagano da Zvezda ode u treću ligu...
"Zar treba sad da odem tek-tako, zato što je neko povikao: 'Odlazi!', hoću da se podvuče jasna paralela kada je dan Terzić došao i na šta je tada klub tada ličio i sada. Garantujem da će Zvezda biti bar u duplo boljoj situaciji, nego kada sam dolazio. Šta sad, treba da odem kao kukavica!?".
Rekao je i da je pozajmljivao novac od prijatelja kako bi platio avion da bi Zvezda otišla na put za kvalifikacije za Ligu šampiona.
"To sad niko ne pita, o tome niko ne priča! Zvezdan Terzić će ostaviti klub na zdravim nogama, dug je prepolovljen", visokim tonom govorio je čelnik Zvezde.
O odlasku Božovića...
"To je Zvezda. Najlepše je kad se pobeđuje, najteže kad se gubi. Ja kao generalni direktor snosim veliki deo odgovornosti za stanje u klubu i spreman sam na sve kritike i konsekvence koji iz toga proizilaze. Ponosni smo na ono što je urađeno do sada, na titulu...", rekao je Terzić.
O treneru Rijeke, Slovencu Matjažu Keku, za koga mediji pišu da je "moguća nova opcija za trenera Zvezde"...
"Mislim da je neprimerena priča o tome kada danas promovišemo novog trenera Boška Đurovskog. Ima vremena", rekao je Terzić, na šta se Đurovski nadovezao:
"Tako su i ranije pisali - dolazi Marko, Živko, a ja ostao".