Vesti
Sport
Fudbaleri Partizana u finalu Kupa
10.05.2017. 20:00
Izvor: Beta
Fudbaleri Partizana u finalu Kupa
Fudbaleri Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije, pošto su danas u Beogradu pobedili Vojvodinu sa 1:0, u revanš utakmici polufinala.
Jedini gol na utakmici postigao je Uroš Đurđević u 44. minutu.
Crno-beli, branioci trofeja, u finalu će igrati protiv Crvene zvezde 27. maja na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.
Partizan je u prvom poluvremenu konstantno imao loptu u svom posedu, ali je inicijativu materijalizovao tek u finišu tog dela igre. Vojvodina je, na drugoj strani, čekala svoju šansu iz kontranapada, a pritiska se oslobodila u poslednjih nekoliko minuta.
Prvu pravu šansu na meču Partizan je imao u 28. minutu kada je Marko Janković, posle proigravanja Tavambe, promašio prazan gol sa sedam-osam metara.
Crno-beli su poveli u 44. minutu, a strelac je bio Đurđević. Napadač Partizana je stigao do lopte posle duela s Darkom Puškarićem i spoljim delom kopačke sjajno pogodio suprotni ugao gola Vojvodine za veliku radost nešto više od 22.000 navijača u Humskoj.
Izabranici Marka Nikolića su agresivno počeli drugo poluvreme i u prvih desetak minuta su imali nekoliko prilika da reše meč.
Đurđević je već u 46. minutu mogao da udvostruči prednost Partizana, izašao je sam ispred Emila Rockova, ali je čuvar mreže Novosađana bio na pravom mestu. U narednih nekoliko minuta ređale su se prilike Partizana, pokušavali su Nemanja Mihajlović, Janković i Đurđević.
Vojvodina se posle petnaestak minuta igre u nastavku oslobodila pritiska, pa je nakon toga bilo prilika pred oba gola. Tavamba je u 72. minutu pokušao glavom, a samo dva minuta kasnije na drugoj strani Marko Vukasović je dobro šutirao sa oko 25 metara, a golman Partizana izbacio je loptu u korner.
Do kraja meča se igralo otvoreno, ali golova nije bilo.
Utakmicu su iz lože na istočnoj tribini pratili i košarkaši Partizana predvođeni trenerom Aleksandrom Džikićem.