Vesti
Sport
Nikolić o odluci FSS: Oficijelno, nisam ni kažnjen
16.05.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Nikolić o odluci FSS: Oficijelno, nisam ni kažnjen
Trener Partizana Marko Nikolić govorio je danas i o kazni koju mu je izrekao FSS, izboru sudije Širokog, atmosferi pred utakmicu sa Radničkim, itd.
Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić najverovatnije je suspendovan u ponedeljak na hitno zakazanoj sednici Disciplinske komisije FSS, koja je održana telefonski.
Najverovatnije, jer šef stručnog štaba lidera šampionata Srbije tvrdi da ga o suspenziji i dalje niko nije obavestio…
"Odluku nisam ni dobio", rekao je Nikolić na redovnoj "press" konferenciji pred meč sa Radničkim u sredu za koji bi trebalo da bude suspendovan, a sve nakon isključenja u prethodnom kolu, odnosno utakmici sa Voždovcem.
"Oficijelno nisam ni kažnjen. Jesam, ali ne i suspendovan", dodao je potom i pojasnio.
"Spremam se kao da ću da vodim utakmicu, a spreman sam i za drugu varijantu, ako odluku dobijemo danas ili sutra. Spreman je i stručni štab ili, kako Radoje (pomoćni trener Smiljanić, prim. aut) voli da kaže: 'Ja nikada ne gubim'. Imam puno poverenje u moje saradnike i ekipu s kojom radim".
Dodao je i da se, u suštini, ništa neće promeniti ukoliko ne bude mogao da stoji kraj aut linije.
"Spremni smo na obe varijante. To neće ništa promeniti u našoj pripremi utakmice, naprotiv. Neću dozvoliti da neko na bilo koji način ošteti Partizan".
"Fudbalski razlozi za bojazan ne postoje"


Disciplinska komisija FSS, inače, održava sastanke četvrtom u 16 časova i tokom sezone 2016/17 često se čekalo i dve nedelje da bude doneta neka od disciplinskih mera, a Stadion "Partizan" zatvoren je na dve utakmice punih 18 dana nakon što su Grobari napravili incident tokom meča sa Vojvodinom.
Iako bi, hronološki gledano, Komisija na redovnom zasedanju u četvrtak imala priliku da Nikoliću izrekne kaznu pre poslednje utakmice u šampionatu sa ekipom Mladosti iz Lučana (taj meč biće odigran u nedelju, 21. maja), odluka o njegovoj suspenziji doneta je na vanrednoj sednici odnosno putem konferencijske veze.
U Partizanu tvrde da je Disciplinska komisija FSS tom prilikom prekršila nekoliko procedura koje je sama donela, a jedna od njih je i uzimanje izjava od svih aktera incidenta o kojem se odlučuje.
Nikolićevu izjavu o tome zbog čega ga je glavni sudija Dragan Čolović isključio prošle subote na insistiranje četvrtog arbitra Zorana Širokog, prema tvrdnjama ljudi iz Partizana - niko od "disciplinaca" FSS nije tražio, samim tim ni dobio.
Međutim, javnost je u međuvremenu saznala da će Nikolić biti suspendovan, s tim da je on o tome saznao iz medija.
Na pitanje da li možda poštaru nije otvorio vrata, iako je zvonio dva puta, Nikolić je rekao.
"Poštaru inače ne otvaram vrata, ima sanduče...", izjavio je trener sa osmehom, a potom se uozbiljio:
"Stvarno ništa nisam dobio, postoje procedure za koje je potrebno vreme da budu regularno sproveden, osim ovih koje su hitne", rekao je ironično, aludirajući na to da će verovatno biti jedini trener kažnjen po hitnom postupku ove sezone.
Nikolić je upitan i da prokomentariše odluku Sudijske komisije, koja je na "Čair" poslala Širokog kao glavnog arbitra, nakon čega su se na društvenim mrežama pojavile slike mladog sudije u društvu navijača Crvene zvezde na košarkaškoj utakmici u "Kombank areni".
Čak i je FK Partizan, mimo prakse i nepisanih pravila, objavio sliku Širokog iz "Arene" uz ironičan komentar "partizanovac".
Crno-beli su, inače, ovog proleća pobedili u sve tri utakmice u kojima im je sudio Široki uz gol razliku 10:1.
"Nisam se bavio time do sada, a ne bi bilo dobro ni sada. Bave se mediji, koji i treba time da se bave. Bavi se i naša publika", rekao je Nikolić.
"Nas je posle Voždovca sačekala velika energija navijača i za igrače je oporavak tim činom bio završen. To im je bilo dovoljno. Očekujem da se sutra u Nišu spoje sve te energije crno-belih i daju rezultat na 'Čairu'", rekao je Nikolić, posle čega je upitan da li utakmica u Nišu može da bude odigrana u koliko-toliko normalnim okolnostima, s obzirom na sve što se događa u Superligi i srpskom fubalu, generalno.
"Mora da bude normalna, ako je ostalo još imalo pameti, poštenja, iznad svega zdravog razuma. Sve osim normalne utakmice bilo bi katastrofalno i obesmislilo bi i titule Partizana i Crvene zvezde...", poručio je za kraj konferencije.