Vesti
Društvo i ekonomija
"Novosti" ostale bez generalnog:Dmitrović stand-by
16.05.2017. 20:00
Izvor: Mondo
"Novosti" ostale bez generalnog:Dmitrović stand-by
Generalni direktor "Novosti", Ratko Dmitrović, obavestio je Nadzorni odbor te kompanije da mu je istekao četvorogodišnji mandat i da više ne uređuje beogradski dnevnik "Večernje novosti".
U pismu Nadzornom odboru, koje prenosi Udruženje novinara Srbije, Dmitrović navodi da "od današnjeg dana vođenje i uređivanje izdanja ove medijske kuće, počev od dnevnog lista Večernje novosti", prepušta odgovornim urednicima, odnosno najbližim saradnicima.
Što se tiče ostalih obaveza iz delokruga mojih nadležnosti, napominje Dmitrović, obavljaću ih do iznalaženja novih rešenja".
S druge strane, zaposleni u "Novostima" zatražili su danas od Nadzornog odbora hitnu smenu Dmitrovića, suočeni sa njegovom "iritantnom pasivnošću".
U nepotpisanom saopštenju zaposleni negiraju da je Dmitroviću istekao mandat i tvrde da će to biti krajem novembra.
Oni Dmitroviću zameraju što ih je, "usred odlučujuće bitke za kompaniju, ostavio na cedilu".
"Više ne želimo da trpimo nezainteresovanost čoveka u čije ime ovih dana obijamo pragove državnih institucija, tražeći rešenje za našu kuću, iako je to u delokrugu njegovog rada", navode zaposleni.
Oni od Nadzornog odbora traže hitno rešavanje statusa Kompanije Novosti, "šokirani Dmitrovićevom otvorenom porukom 'da mu ne pada na pamet da ikoga više moli za Novosti'".
"Evo mi sada vas molimo da ga što pre razrešite dužnosti, kako mu ne biste dozvolili da kupi vreme i stvori upravljački vakuum koji jedino njemu ide naruku", ukazuju zaposleni u saopštenju Nadzornom odboru.
"Novosti" ponovo u državnom vlasništvu?
U kompaniji "Novosti" postoje višesedecenijiski neraščišćeni vlasnički odnosi, tako da se ne zna ko je i u kojoj meri vlasnik čega, čak ni koliki je pravi udeo države u tom mediju.