Vesti
Društvo i ekonomija
Vlasnici "Dajners kluba Beograd" podneli zahtev za STEČAJ, evo šta su poručili KORISNICIMA
22.05.2017. 20:00
Izvor: Blic
Vlasnici "Dajners kluba Beograd" podneli zahtev za STEČAJ, evo šta su poručili KORISNICIMA
"Dajners klub internešenel" s današnjim danom je nadležnom sudu podneo zahtev za pokretanje stečajnog postupka, zbog prezaduženosti, koja je rezultat dugogodišnje zloupotrebe i neodgovornog upravljanja od strna bivšeg menadžmenta, protiv kojeg su podnesene krivične prijave, saopštila je ta kompanija.
- Naime, nakon zaključenja transakcije i formalnog preuzimanja vlasništva od strane Erste Card Cluba d.o.o., utvrđene su nepravilnosti u poslovanju DCIB-a koje nisu bile prezentovane u postupku kupoprodaje i due dilligence-a, a odnose se na utajene obaveze prema poveriocima te neispravno prikazivanje potraživanja od klijenata. Iznos nepravilnosti u finansijskim izveštajima vrlo je značajan te dodatna ulaganja u sanaciju navedenih dugovanja ne bi bila ekonomski opravdana - navodi se u saopštenju.

Iz tog razloga, bez obzira na značajnu dosadašnju investiciju ECC-a i gubitak koji iz toga proizlazi, donesena je odluka o podnošenju zahteva za pokretanje stečajnog postupka. Reč je o potezu koji bi u ovakvim okolnostima preduzela svaka odgovorna kompanija, saopštili su iz "Dajners internešenela Beograd" i dodali da se "razmatraju alternativne opcije za nastavak poslovanja Dajners kluba".

- Poslednjih dana održava se komunikacija sa svim nadležnim telima, uključujući Narodnu banku Srbije i davaoca franšize, američku kompaniju Dajners klub internešenel. Pritom se intenzivno razmatraju alternativna rešenja koja bi omogućila nastavak poslovanja Dajners kluba na tržištu Srbije. Reč je o složenom postupku koji zahteva detaljnu analizu i kvalitetnu pripremu, kao i saglasnost svih uključenih strana. Stoga se konačna odluka očekuje u idućih nekoliko nedelja. Odmah po njenom donošenju, javnost će o njoj biti transparentno obaveštena - navodi se u saopštenju.

Erste klub i Dajners klub internešenel Beograd su se izvinili svim trgovcima i korisnicima Dajners kartica zbog "navedenih okolnosti, uzrokovanih zloupotrebama i nepravilnostima u poslovanju kompanije u prošlosti, pre preuzimanja od strane Erste kluba".