Vesti
Sport
Novak o Agasiju: Ostvarenje sna! Počinje avantura
24.05.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Novak o Agasiju: Ostvarenje sna! Počinje avantura
Drugi teniser sveta sa nestrpljenjem očekuje početak rada sa novim trenerom. "On je neko na koga sam se ugledao kada sam bio mlađi", poručio je Đoković pred Rolan Garos
Novak Đoković sledeće nedelje će početi odbanu trofeja na Rolan Garosu, ali i saradnju sa novim trenerom Andreom Agasijem.
Drugi igrač sveta kaže da je veoma uzbuđen što će sarađivati sa teniskim velikanom, kojem se divi.
"Imajući Andrea za trenera je ostvarenje sna. On je neko na koga sam se ugledao kada sam bio mlađi", poručio je Đoković pred zvaničan početak saradnje.
"Imamo vrlo slične stilove igre. On je jedan od igrača koji su najbolje reternirali, a upravo je to važan segment na kojem i ja baziram svoju igru", rekao je Đoković.
Za srpskog asa važno je i to što Agasi osim igračkog iskustva, poseduje i životno, koje je za Đokovića veoma važno.
Naime, Amerikanac je tokom karijere imao dosta uspona, ali i padova, iz kojih se vraćao na vrh. Agasi je jedini igrač koji je bio na prvom mestu, pao na 141. poziciju, pa uspeo opet da se vrati na čelo.
"Mnogo stvari je prošao u životu, suočavao se sa mnogo izazova, uspevao da se vrati na vrh, čime je pokazao snagu koju ima... prošao je kroz sve što ja prolazim sada, odnosno tokom karijere. Razume tu ulogu kao jedan od najboljih igrača i kako je pobeđivati na svim turnirima na svetu, jer je to činio", dodao je srpski teniser.
Odluku o početku saradnje Đoković i Agasi su doneli u telefonskom razgovoru.
"To će biti neverovatna avantura za obojicu. Agasi će doći u Pariz i neće ostati do kraja turnira, ali za to vreme koliko budemo proveli zajedno videćemo kako funkcionišemo na terenu i van njega i oceniti saradnju", rekao je Novak Đoković i dodao da je i dalje "gladan" uspeha i trofeja.
"Volim ovaj sport svim srcem i imam ogromnu količinu strasti i motivacije da napravim još dobrih stvari i nadam se da ću ostaviti još traga", poručio je najbolji srpski teniser svih vremena.
Legendarni teniser Anri Lekont smatra da je Novak Đoković napravio dobar izbor imenovanjem Andrea Agasija za novog trenera.
"Mislim da je to dobro za tenis. Nadam se da će to biti uspešna saradnja, jer u tom slučaju za Novaka bi to bilo nešto posebno. Verujem da Andre može da mu pomogne da pronađe ponovo put do vrha. On je snažna ličnost i može Đokoviću da da pravi savet, jer ima iskustvo vraćanja posle problema sa povredama i drugih neuspeha", poručio je poslednji francuski igrač koji je igrao finale Rolan Garosa.
Lekont, kojeg je 1988. godine Mats Vilander zaustavio na poslednjem koraku borbe za trofej u Parizu, pojasnio je na koji tačno način bi Agasi mogao da pomogne Đokoviću.
"Ne radi se tu o 'koučingu'. Novak je veliki igrač, zna mnogo o tenisu, i poput Nadala i Federera, njemu je samo potrebno nešto novo, svežina, novi pravac. Stvarno se nadam da Novak ima dovoljno snage da napravi ono što je uspeo i prošle godine", poručio je Lekont.