Vesti
Sport
Muslin: Zaslužili smo punu podršku
29.05.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Muslin: Zaslužili smo punu podršku
Selektor Srbije umesto povređenih Radoje i Fejse pozvao Sašu Lukića na pripreme za utakmicu protiv Velsa.
Kvalifikacije za Mundijal u Rusiji se za reprezentaciju Srbije nastavljaju okršajem sa Velsom, 11. juna od 20.45 časova na stadionu Crvene zvezde.
"Orlovi" na polovini ciklusa dele prvo i drugo mesto na tabeli D grupe, što im daje nadu da će posle osam godina ponovo učestvovati na nekom velikom takmičenju.
Kao i Republika Irska, zabeležili su tri pobede i dva remija, što im je donelo četiri boda prednosti u odnosu na Vels i Austriju. Međutim, pred najboljim srpskim fudbalerima se nalazi još mnogo posla.
"Svakako da protiv Velšana idemo na pobedu", rekao je Slavoljub Muslin na okupljanju nacionalnog tima u Staroj Pazovi.
"Kada sam postao selektor, insistirao sam na jedinstvu. Uspeli smo svojim rezultatima i ponašanjem da vratimo veru u reprezentaciju i mislim da su igrači zaslužili punu podršku, koja nam je potrebna za pobedu. Nadam se punom stadionu i dobrom navijanju".
Muslin je ostao dosledan filozofiji po kojoj je svaka utakmica podjednako važna, jer potencijalno donosi isti broj bodova.
"Tako smo išli do sada, tako pripremamo i ovu utakmicu. Ne mislimo na druge protivnike, već samo na Vels, jer su u igri tri boda, koja su nam jako važna".
"Sve zavisi od nas, kao i do sada. Meni je važno da se mi dobro spremimo i da više ne bude povređenih igrača, pošto neki igraju i ove nedelje", rekao je iskusni trener.
Sa njegovog spiska su zbog povreda otpali Nemanja Radoja i Ljubomir Fejsa, a naknadni poziv dobio je mladi reprezentativac Saša Lukić, slično situaciji uoči gostovanja Gruziji u martu.
KAKO JE PORTUGAL BEZ RONALDA...
"Zmajevi" će u Beograd doputovati bez suspendovanog Gereta Bejla, a neće biti ni levog beka Nila Tejlora, koji je u okršaju sa Republikom Irskom slomio nogu Šimusu Koulmenu.
"Imaju i (Džoa) Alena i (Arona) Remzija, videli ste da je dao gol u finalu Kupa Engleske. Imaju oni dobru ekipu i ne treba je svoditi samo na Bejla i Tejlora. Kada je u finalu Evropskog prvenstva izašao Kristijano Ronaldo, svi su mislili da će biti lakše za Francusku, a Portugal je odigrao možda najkvalitetniju kolektivnu utakmicu. Prema tome, ne radujem se zbog odsustva ove dvojice igrača".
"Treba da mi budemo spremni, a oni neka vode računa o nama", dodao je Muslin.
Za razliku od ranijih okupljanja, sada do utakmice ima dosta vremena za rad, gotovo dve sedmice.
Selektor ima u vidu i činjenicu da je duga klupska sezona upravo završena, pa će uobičajeni karantinski sistem primenjivati tek od nedelje uveče.
"Biće malo više individualnog rada. Pre podne će biti treninzi, popodne će imati slobodno do 11 sati, kada će dolaziti na spavanje. Željni su svojih porodica koje nisu viđali, tako da će biti malo slobodniji. Biće u režimu da će ovde dolaziti da spavaju, ali će im popodne biti slobodno", objasnio je selektor.
Upitan šta misli o meču Republika Irska - Austrija, rekao je da našu reprezentaciju ne zanimaju ostali rezultati u grupi, ali da bi bilo dobro da rivaliodigraju nerešeno, ili da Austrijanci pobede.