Vesti
Sport
"Uvek je lepše kada si na vrhu"
02.06.2017. 02:00
Izvor: Mondo
"Uvek je lepše kada si na vrhu"
Aleksandar Mitrović, strelac jedinog gola za Srbiju u Kardifu, poručuje da "orlove" čeka teška utakmica protiv Velsa 11. juna u Beogradu, ali da je ekipa rasterećenija jer drži čelo tabele
Fudbaleri Srbije će 11. juna u Beogradu ugostiti reprezentaciju Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.
Za ekipu selektora Slavoljuba Muslina to će biti važan duel. "Orlovi" trenutno vode na tabeli sa 11 bodova, koliko ima i Irska, a slede Vels i Austrija sa po sedam, Gruzija sa dva i Moldavija sa bodom.
Srbija je protiv Velsa u Kardifu u novembru igrala nerešeno (1:1), a strelac jedinog gola za naš tim bio je Aleksandar Mitrović.
"Uvek je lakše kada odozgo gledaš rivale. Imaš i pravo na kiks, dok smo ranije uglavnom bili pod moranjem. Čeka nas svakako teška utakmica protiv čvrstog protivnika koji 'gine' za svaku loptu, ali potrudićemo se da pobedimo i ostanemo na vrhu", poručio je iz Stare Pazove, gde se priprema reprezentacija, Mitrović, uz nadu da će nastaviti da postiže i golove u reprezentaciji.
Uroš Spajić je rekao da će protivnik nastupati bez najboljeg igrača Gereta Bejla, ali da Srbija ne treba da se bavi time već isključivo svojom igrom.
"Neće biti Bejla na meču u Beogradu, ali ne bih izdvajao igrače, jer svi znamo da je fudbal kolektivna igra. Reprezentacija Velsa ima dobre fudbalere i neće nam uopšte biti lako na tom meču. Mi treba da se skoncentrišemo na našu igru i da se potrudimo da pobedimo", poručio je Spajić.
On je dodao da se odlično oseća, ali da to ne garantuje da će igrati na predstojećem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.
"Imao sam dobru sezonu, zadovoljan sam formom i pun sam samopouzdanja. Drago mi je da me selektor redovno poziva u reprezentaciju, ali on će odlučiti i da li ću igrati na meču protiv Velšana", rekao je fudbaler Anderlehta.
Aleksandar Katai upitan da prokomentariše rasplet u prvenstvu Srbije, odnosno stanje u svom bivšem klubu Crvenoj zvezdi, rekao je da "nije vreme ni mesto da to čini".
"Ne bih trošio vreme na takva pitanja, pošto nam predstoji važna utakmica i koncentrisan sam samo na nju", naveo je Katai i iskreno rekao da nije u top formi.
"Nisam prezadovoljan formom u kojoj se nalazim, nisam igrao mnogo utakmica za Alaves, ali verujem da mogu da pomognem ekipi", naveo je srpski reprezentativac.