Vesti
Svet
"Amerikanci, uzmite pilulu za lečenje histerije"
03.06.2017. 02:00
Izvor: Mondo
"Amerikanci, uzmite pilulu za lečenje histerije"
Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je da je moguće da su američke obaveštajne agencije falsifikovale dokaze o hakovanju predizborne kampanje za predsedničke izbore u SAD. Putin poručio Amerikancima da prekinu histeriju.
Putin je rekao da je američki izveštaj o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD zasnovan isključivo na pretpostavkama.
Govoreći o nezavisnosti istrage, on je rekao da ne postoji ništa potpuno nezavisno na svetu.
Komentarišući navode da su ostali "otisci prstiju ruskih hakera u slučaju sajber-napada na štab demokrata" Putin je postavio pitanje o prirodi tih otisaka.
"Otisci ili tragovi njuške ili konjskih kopita? Pa čak i IP adrese mogu se lako lažirati", rekao je Putin.
On je dodao da su demokrate jednostavno trebale da priznaju da su izgubile na izborima.
Putin je rekao da je američki predsednik Donald Tramp imao efikasniju predsedničku kampanju od Hilari Klitnon i da su američke obaveštajne službe možda falsifikovale dokaze o hakovanju demokrata.
Putin je ocijenio da su optužbe da je Rusija hakovala Demokratsku stranku da bi pomogla Trampu dostigle razmjere "štetnog trača".
"Tu nema ruskih tragova", zaključio je Putin.
"AMERIKANCI, PREKINITE HISTERIJU"
Putin je poručio američkoj administraciji da prekine histeriju povodom navodnog mešanja Rusije, uz opasku da je bilo samo uopštenih razgovora o tome kako bi ubuduće trebalo da izgledaju odnosi dve zemlje.
"Možda neko ima pilulu da izleči ovu histeriju, jer nema dogovora. Nikad nismo ni stigli do toga, nismo imali vremena", rekao je Putin govoreći o nedavnom otpuštanju savetnika američkog predsednika, koji se sastao s ruskim diplomatama.
"Bilo mi je veliko iznenađenje to što se dogodilo i apsurdno je šta govore. Ne znam odakle su došli ljudi s tom informacijom, to je katastrofa", rekao je Putin.
On je podsetio da je ambasador Rusije plaćen da radi svoj posao a to je da ide na sastanke, što je i suština diplomatije.
"Šta očekujete da ambasador drugo radi osim da obavlja diplomatske usluge, a onda je stigla optužba da se sa nekim slaže o nečemu", rekao je Putin.
On je naveo da nije ni znao da se "neko s nekim sastao", te da o tome nije bilo nikakvog dogovora.
Preneo je da je bilo uopštenih razgovora samo o tome kako treba da izgledaju budući odnosi dve zemlje.
"Nismo se dogovorili o nečemu, ne postoji ništa osim da razmislimo kako ćemo da gradimo odnose. Zar ne treba da radimo to", zapitao je.