Vesti
Svet
PLANIRANJE SMRTI UZ BATAKE Da li je KRVAVI PIR u Londonu mogao da bude sprečen u poznatom fast-fud restoranu?
08.06.2017. 20:18
Izvor: Blic
PLANIRANJE SMRTI UZ BATAKE Da li je KRVAVI PIR u Londonu mogao da bude sprečen u poznatom fast-fud restoranu?
Trojica napadača koji su ubili osmoro i povredili desetine u Londonu sastajali su se i planirali napad u restoranu brze hrane KFC i na lokalnom bazenu.
Britanski mediji svakodnevno otkrivaju nove detalje iz života terorista.

Kuram But (27), koji se smatra vođom napada i Rašid Reduan (30) živeli su u Barkingu, dok je Jusef Zagba (22) radio za jedan islamski medij u istočnom londonskom predgrađu.

Nije poznato da li je trio išao u istu džamiju, ali je otkriveno da su se sretali na više lokacija u Londonu. But i Reduan su išli na plivanje nedeljom u lokalni centar zajedno sa drugim muškarcima uglavnom muslimanima, rekao je Ahtar Uzaman, organizator iz tog centra za "Gardijan". On organizuje plivanje namenjeno isključivo muškarcima.

On je rekao da je But predstavio Reduana kao svog prijatelja.- Izgledali su opušteno i normalno. Ponekad su bili malo agresivniji i grublji. Rekli su: "Ne mogu se poštovati sva pravila". Imali su pomalo čvrste stavove - rekao je Uzaman.

Prema njegovim rečima But je krenuo na plivanje u februaru i vodio je svog sina, akasnije i saučesnika. Prestao je da dolazi 21. maja, dan pre napada u Mančesteru.Britanski "Telegraf" objavio je da se But bavio administrativnim poslovima u restoranu brze hrane "KFC" u londonskom predgrađu Ist Hem od 2012. do 2015. godine.Reduan je godinama bio čest gost restorana, a u njemu se navodno zaposlio i Jusef Zagba 2016. godine kada je napustio Italiju. IZ KFC-a su rekli da nemaju Zagbu u evidenciji.Trojica napadača su samo pet dana pre napada primećena u teretani u koju je išao But.Policija nastavlja sa istragom dok se nalazi na udaru kritika zbog brojnih propusta i činjenice da nije uspela da razotkrije teroriste i spreči napad iako su napadači prethodno bili prijavljivani zbog moguće povezanosti sa džihadistima.