Vesti
Svet
BLAM poljskog MUP-a: Ako ste našli naše bombe...
09.06.2017. 20:00
Izvor: Mondo
BLAM poljskog MUP-a: Ako ste našli naše bombe...
Neviđeni blam "elite" poljske policije - antiterorističkih specijalaca - kojima su ispale šok bombe iz helikoptera tokom leta nad južnom Poljskom.
Pošto ni grozničava potraga na terenu nije urodila plodom, policija sada apeluje na eventualne "poštene nalazače" da prijave ako ih nađu, ali nikako da ih diraju.
Blam komandosa poljske policije desio se u utorak prilikom operacije protiv nelegalnih plantaža marihuane u Vitovu, kada su pogubili tokom leta granate a paradoksalno snimak zlosrećnog leta su postavili sami policajci iz jedinica u Žešovu i Lublinu da se pohvale akcijom protiv narko mafije.
BLAM: Kakav promašaj ruske policije
"Specijalci antiteroristi iz Potkarpatskog vojvodstva izgubili su tokom operacije dve svetlosno-zvučne granate. Najverovatnije su ispale iz helikoptera tokom preleta iz Ćihog i Vitov. Potraga je obustavljena, nisu nađene", potvrdio je poljskoj privatnoj televiziji TVN24 portparol lokalne policije Roman Volski.
Policija je apelovala zato na Poljake da ako nađu te granate koje komandosima služe da onesposobe privremeno protivnika ili masu svetlosnim i zvučnim efektima prijave odmah policiji, a upozorila je i da te granate najviše od svega podsećaju na ogromnu petardu i nenamerna detonacija može da nanese ozbiljne povrede.
"U slučaju da se nađu, nikako ne dirati. Odmah obavestiti policiju", apelovao je na poštene nalazače Volski.