Vesti
Sport
"Vijesti": Džikić novi trener Budućnosti
13.06.2017. 20:00
Izvor: Mondo
"Vijesti": Džikić novi trener Budućnosti
Podgoričke "Vijesti" objavile su da će Aleksandar Džikić danas biti promovisan u novog trenera podgoričke Budućnosti.
Budućnost danas dobija novog trenera, a "Vijesti” nezvanično saznaju da će ugovor sa šampionom Crne Gore potpisati dosadašnji trener Partizana Aleksandar Džikić.
Prema saznanjima istog lista, svi detalji ugovora između Budućnosti, Džikića i njegovog menadžera Miška Ražnatovića su dogovoreni i ostalo je samo da 46-godišnji Beograđanin stavi paraf.
Ovaj scenario, ako se ispostavi kao tačan, i nije iznenađujući.
Iza KK Partizan je turbulentna sezona, protkana, pre svega, lošim finansijskim stanjem, neprisustvom predsednika Nikole Pekovića, misterioznim i nerazjašnjenim trovanjem igrača i pojedinih članova stručnog štaba pred završni turnir nacionalnog kupa u Nišu, ali i neuspesima u borbi za trofeje.
Džikić je sa postojećim snagama i u zatečenim okolnostima uradio koliko je mogao, možda i više od toga, mada je veliki udarac za klub to što se posle 19 godina crno-beli neće boriti za titulu nacionalnog prvaka.
Trener Partizana je stigao u Humsku 5. januara 2016. godine kao "vatrogasac", nasledivši Petra Božića, koji je tim ostavio na poslednjem mestu ABA lige. Partizan je sezonu u regionalnom takmičenju završio na petom mestu, a sa Džikićem na klupi stigli su do dinala u oba domaća takmičenja. Ove sezone crno-beli su zauzeli treće mesto u ABA ligi, a Cedevita ih je eliminisala u polufinalu takmičenja.
Jedini je u regionu dva puta ove sezone savladao Crvenu zvezdu, ali je njegov tim potonuo u plej-ofu domaćeg šampionata.
"Imam ugovor na još godinu dana... Ne planiram da podnesem ostavku", rekao je Džikić odmah posle iznenađujuće eliminacije od FMP-a u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije.
Sudeći, međutim, prema saznanjima podgoričkog lista, ali i nekih ovdašnjih medija, Džikić će se rastati od Partizana, pred kojim je novi (neizvestan) period stabilizacije.
Džikić je bio asistent i u NBA ligašu Minesoti, a samostalnu karijeru je počeo 2008. u Olimpiji, sa kojom je odmah bio nacionalni prvak.
Najviše uspeha je imao u Krki, sa kojom je tri puta bio šampion Slovenije, osvojio FIBA Euročelendž kup, i po dva Kupa i Superkupa Slovenije (po jedan imao i sa timom iz Ljubljane). Vodio je i Ljetuvos Ritas i reprezentaciju Makedonije.
Džikić će, navode "Vijesti", biti sedmi trener u eri predsednika Budućnosti Dragana Bokana, koji je na čelo podgorilčkog kluba došao 2011. godine.
Na klupi je zatekao Dejana Radonjića, koji je u aprilu 2013. otišao u Crvenu zvezdu, a nasledio ga je Igor Jovović i ostao do novembra 2015. godine.
Od tada su se na klupi menjali Luka Pavićević, Vlado Šćepanović i Ilijas Zuros, a u crnogorskom šampionatu je u dve poslednje sezone ekipu vodio Igor Đaletić.
Ova informacija o Džikiću podgrejala je priče da bi Vlado Šćepanović, možda, mogao da ga nasledi u Partizanu, ako odustane od već ugovorenog angažmana u Bambergu gde bi trebalo da pomaže Italijanu Trinkijeriju. Mada je izvesnije da će na klupu Nenad Čanak, a nije isključeno da bi mogao i Dejan Milojević.