Vesti
Sport
Peković otišao iz Partizana!
14.06.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Peković otišao iz Partizana!
Nikola Peković podneo ostavku na mesto predsednika KK Partizan, saopštio klub. "Dug je smanjen za 2 miliona evra, hvala i Vučiću... Nemam sada vremena za klub, da se posvetim 24 časa", napisao nekadašnji košarkaš crno-belih.
Košarkaški klub Partizan je u 24 časa najpre ostao bez trenera prvog tima Aleksandra Džikića, a potom i bez predsednika Nikole Pekovića!
Peković se u ostavci zahvalio doskorašnjem premijeru, a sada predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
Na sajtu Partizana objavljeno je Pekovićevo pismo u kojem iznosi razloge podnošenja ostavke posle gotovo dve godine na funkciji predsednika kluba. Doduše, Peković se poslednji put pojavio na utakmici Partizana u februaru ove godine protiv solunskog PAOK-a, u revanšu šesnaestine finala FIBA Lige šampiona. A najupečatljivije je da se uopšte nije oglasio poovodom trovanja igrača i članova stručnog štaba pred završni turnir nacionalnog kupa u Nišu.
On je naveo da je dug od 6,5 miliona evra, koliko je zatekao kada je izabran za predsednika kluba, "smanjen za blizu 2 miliona evra".
Istakao je da "zbog ličnih obaveza, nije u mogućnosti da se 24 časa dnevno posveti Partizanu".
CEO TEKST OSTAVKE PEKOVIĆA:
"Nakon bezmalo dve godine koje sam proveo na mestu predsednika KK Partizan, odlučio sam da se povučem sa te funkcije. Kada je u jesen 2015. godine klub bio u situaciji koja je poznata svima, prihvatio sam se odgovornosti i došao sa čvrstom željom da iznova postavimo temelje Partizana koji bi vremenom ponovo postao onakav kakvim ga Evropa pamti - moćan! Zadatak nije bio nimalo lak, ali se tog izazova nisam bojao, već sam rešio da problemima pogledam u oči i sa njima se suočim. Prvo i osnovno, bilo je da uz 6,5 miliona evra duga pronađemo način na koji bi klub mogao da funkcioniše i istovremeno, postepeno, smanjuje dugovanja koja su se gomilala godinama unazad. Od samog starta, uz moje lično finansijsko ulaganje, započeli smo konsolidaciju kluba koja podrazumeva puno odricanja i rada kako bi zacrtani plan bio sproveden u delo.
Za manje od dve godine, dug je smanjen za blizu dva miliona evra, dok su se naše selekcije na takmičarskom planu maksimalno borile i dostojno branile boje Partizana. Za ovakav finansijski rezultat, veliku zahvalnost dugujem sponzorima Partizana, kao i Vladi Srbije i doskorašnjem premijeru a sada predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, bez čije pomoći bi rad na finansijskoj stabilnosti kluba bio neuporedivo teži.
Takođe, ovim putem želim da iskažem zahvalnost svima u KK Partizan na ogromnoj energiji i naporima koje su učinili da klub funkcioniše i nastavi putem oporavka.
Ipak, svestan da da zbog ličnih obaveza, u ovom trenutku više nisam u mogućnosti da se 24 časa dnevno posvetim Partizanu, odlučio sam da postupim odgovorno i na jedini način koji smatram ispravnim, a to je da podnesem ostavku i mesto ustupim nekome ko će biti u stanju da se 100% posveti klubu.
Sa moje strane, ja ću nastaviti da pomažem klub koliko budem mogao i koliko svom nasledniku na mestu predsednika budem potreban. Partizan je kuća svih Partizanovaca i samo zajedno ga možemo oporaviti i vratiti na vrh, mesto koje mu po mnogo čemu pripada".