Vesti
Sport
Partizan hoće Bodirogu?
26.06.2017. 20:00
Izvor:
Partizan hoće Bodirogu?
Legendardnom košarkašu ponuđeno je mesto predsednika trofejnog košarkaškog kluba, piše "Informer".
Od ostavke Nikole Pekovića i njegovog formalnog odlaska sa rukovodećeg položaja u KK Partizan prošle su nepune dve nedelje.
Kako trenutno stoje stvari, njegov naslednik neće biti imenovan tako brzo, iako bi to trebalo da bude prvi korak u uspostavljanju novog sistema i stvaranju pretpostavki za makar pristojno funkcionisanje kluba u predstojećoj sezoni.
Podsećamo da će crno-beli od jeseni igrati Evrokup, drugo po kvalitetu evropsko takmičenje i da zato ne smeju da dozvole da im se ponovi 2015, kada su tek sredinom septembra imenovali trenera i počeli da rade na selektiranju ekipe.
Po Statutu kluba, rok za imenovanje novog predsednika i uprave je mesec dana (14. jul), a "Informer" piše da je mesto predsednika ponuđeno Dejanu Bodirogi, legendi srpske i evropske košarke, koji je nakon odlaska iz Košarkaškog saveza Srbije početkom 2015. godine praktično iščezao iz ovdašnje sportske svakodnevice.
Izvor "Informera" navodi da Bodiroga nije prihvatio ponudu i da još razmišlja, pošto je angažovan kao predsednik Komisije za takmičenja FIBA i nije imao u planu povratak u srpsku košarku.
Nesporno je to da je Dejan Bodiroga veliki partizanovac, koji je svojevremeno figurirao i kao kandidat za predsednika FK Partizan.
Da li je za njega primamljivo da preuzme brigu o klubu kome poslednjih godina "ne cvetaju ruže" i koji je opterećen dugom od oko 4,5 miliona evra, veliko je pitanje.