Vesti
Društvo i ekonomija
MMF: Nastavite reforme i da sredite javni sektor
04.07.2017. 20:00
Izvor: Mondo
MMF: Nastavite reforme i da sredite javni sektor
Šef delegacije MMF Džejms Ruf izjavio je danas da je od ključnog značaja da Srbija nastavi reformski proces, posebno u oblasti reforme javne uprave, gde još nisu ostvareni očekivani rezultati. Vučić nezadovoljan privatnim sektorom.
Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda srela se danas sa predstavnicima Skupštine Srbije, kao i dražavnim vrhom ne čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Šef misije Džejm Ruf je, kako se navodi, u razgovoru sa članovima Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava u Beogradu pohvalio postignute rezultate i stanje u budžetu Srbije.
"Narodna banka Srbije ima stabilan kurs, postignut je veći privredni rast od očekivanog", ocenio je šef delegacije MMF i dodao da je pred Srbijom i dalje veliki posao kako bi održala ta pozitivna kretanja.
Dodao je da je "jačanje privatnog sektora i priliv novca u budžet kroz povećanje zaposlenosti u privatnom sektoru, od ključnog je značaja".
VUČIĆ: STOJIMO NA PUTU REFORMI ALI PRVATNI SEKTOR MORA BOLJE
Delegacija MMF srela se danas i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučić, premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Dušanom Vujovićem.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na sastanku da Srbija stoji čvrsto na putu ekonomskih reformi, ali da je nezadovoljan razvojem privatnog sektora.
Iznenađenje: Šta kaže Ana Brnabić o MMF-u
Na sastanku kojem su prisustvovali premijerka i ministar finansija, razgovarano je o kompanijama u okviru hemijskog kompleksa, njihovom restrukturiranju u okviru priprema za privatizaciju, kao i o privatizaciji Galenike i poslovanju Elektroprivrede Srbije, saopštila je pres služba predsednika.
Šef Misije MMF-a rekao je da su fiskalni rezultati budžeta Srbije odlični i da svi pokazatelji govore o stabilnom trendu rasta ekonomije, o čemu svedoči i veliki suficit ostvaren u prvih šest meseci, navodi se u saopštenju.
MMF: Srbija mora da ima brži ekonomski rast
Vučić je rekao da Srbija stoji čvrsto na putu ekonomskih reformi, stabilne privrede i poboljšanja životnog standarda građana.
On je rekao da je, i pored odličnih rezultata ostvarenih u prvoj polovini ove godine, kao i tokom celokupnog perioda trajanja aranžmana s MMF-om, delimično nezadovoljan razvojem privatnog sektora, malih i srednjih preduzeća.
Prema njegovim rečima Elektroprivreda Srbije popravila je rezultate u maju i junu, ali poslovanje tog preduzeća mora biti neuporedivo bolje uz sprovođenje neophodnih reformi u samoj kompaniji.