Vesti
Sport
Funkcioner Vojvodine:"Zvezdice" će da lete iz tima
07.07.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Funkcioner Vojvodine:"Zvezdice" će da lete iz tima
Skandal u Vojvodini, pa onda "jaka" izjava predsednika Nadzornog odbora kluba Dragoslava Vukovića, koji je najavio "čistku"!
Veliki potresi u Fudbalskom klubu Vojvodina!
Nakon što su slali "preporučeno pismo" na adresu Dejana Melega, jer nisu znali gde im je igrač, koji je u međuvremenu potpisao za turski Kajzerispor(!), pa je otpušten trener Radoslav Batak posle prve kvalifikacione utakmice u Ligi Evrope, dogodio se incident u Slovačkoj.
Najpre je obelodanjeno da je grupa "navijača" upala u svlačionicu ekipe posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope i fizički napala fudbalera Nikolu Trujića, da bi usledila izjava predsednika Nadzornog odbora kluba Dragoslava Vukovića, koji je najavio veliku "čistku" u timu, nazivajući pojedine igrače "zvezdicama".
Trujić je, otkrivajući ovaj nemio događaj, saopštio i da više nije igrač Vojvodine! A isto kaže i Vuković, samo malo drugačije...
"Ako budem ostao na mestu na kojem sam danas, naše zvezdice idu napolje iz ekipe, jer je dosta više bilo njihove umišljenosti. Zapravo, nisu oni ni krivi, jer nemaju kvalitet, hoće, ali bolje ne mogu i ne umeju. Tu mislim na Malbašića, Trujića, Vukasovića, Jovančića... Primera radi, Malbašić je u dva navrata izašao pred protivničkog golmana u situacijama kada je bio 'jedan na jedan’ i nije postigao gol. Upravo zato, oni više neće nositi dres Vojvodine, a potpuno ćemo se okrenuti koncepciji da od mladih igrača, naše dece, stvorimo ekipu koja će za dve godine igrati zapaženu ulogu u domaćem prvenstvu“, poručio je Vuković u izjavi za novosadski "Dnevnik".
Uprkos raznoraznim saopštenjima uprave Vojvodine prošle sezone, i dugogodišnjim pričama da je "eto Vojvodina sprečena" da bude šampion, Vuković sada kaže da Vojvodina bila treća u srpskom prvenstvu prošle sezone samo zato što su drugi bili lošiji od nje!
"Na kraju prošle sezone osvojili smo treće mesto ne zbog našeg kvaliteta, već zato što su drugi bili lošiji od nas. Videli ste kako su Slovaci ginuli po terenu, izgarali za svaku loptu i u svakom duelu i neka im je sa srećom u nastavku kvalifikacija za Ligu Evrope. Nikoga danas ne možeš da pobediš ako se pošteno ne pomučiš na terenu i mi smo imali priliku da naučimo tu lekciju. Ponavljam, u ovom trenutku nemamo više od tri ili četiri fudbalera i tu je kraj. Istina je konačno izašla na videlo", rekao je Vuković.
Ko su to igrači o kojima pričate?
"To su Mesarović, Planić koji ume da igra fudbal, Subotić, neopravdano zapostavljeni Bureković, pa i Lakićević... Ostali igrači, to tvrdim, ne zaslužuju da više nose dres Vojvodine", kategoričan je bio Dragoslav Vuković.
Istini za volju, Vuković je u sličnom tonu pričao i posle eliminacije Vojvodine od Partizana u polufinalu Kupa Srbije, u maju ove godine.
PODSETITE SE TE IZJAVE
NIje zgoreg podsetiti ovde na izjavu doskorašnjeg fudbalera Vojvodine Dejana Melega, koji je po odlasku u Tursku za MONDO ogorčeno rekao da su mu članovi uprave rekli da ne računaju na njega i da nije doprineo ekipi.
Funkcioner Vojvodine, na primeru svog kluba i utakmice sa Ružomberokom, izvlači (paušalan) zaključak o celokupnom srpskom fudbalu - da je po kvalitetu u trećoj evropskoj ligi.
"Što se same utakmice tiče, videlo se još jednom da sam bio u pravu kada smo raskunili saradnju s trenerom Radoslavom Batakom, jer eliminisani smo od slabog rivala, od kojeg smo, nažalost, mi bili još slabiji. Naša je zabluda da smo u primili nesrećan gol... Ne, igrali smo tako da se moglo videti da je našem fudbalu po kvalitetu mesto u trećoj evropskoj ligi, a pravu fudbalsku bukvicu očitali su nam igrači iz grada koji ima tek oko 30.000 stanovnika", kaže Vuković.