Vesti
Sport
Partizanov spisak za Evropu...
10.07.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Partizanov spisak za Evropu...
Šampion Srbije prijavio igrače za Ligu šampiona. Ima još četiri mesta...
Na zvaničnom sajtu UEFA osvanuo je spisak igrača Partizana na koje trener Miroslav Đukić računa za dvomeč sa Podgoričanima u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.
Crno-beli dostavili su Evropskoj fudbalskoj uniji spisak na kojem su licencirani fudbaleri, ali on nije potpun, što je i razumljivo, jer je prelazni rok još uvek aktuelan.
Jedno je sigurno, protiv Budućnosti nećemo videti univerzalca crno-belih po desnoj strani i u veznom redu Milana Radina, napadača Vladimira Đilasa, kao ni golmana Đorđa Lazovića.
Zanimljivo, sva trojica su prošla kompletan pripremni period ovog leta.

Na spisku za Budućnost se nalaze:
Golmani: Filip Kljajić (12), Marko Jovičić (61), Nemanja Stevanović (85).
Odbrana: Miroslav Vulićević (4), Lazar Ćirković (6), Bojan Ostojić (23), Mohamed el Monir (13), Nemanja G. Miletić (26), Nemanja P. Miletić (73).
Igrači sredine terena: Marko Janković (10), Petar Đuričković (11), Saša Marjanović (17), Marko Jevtović (21), Saša Ilić (22), Everton Luiz (25), Nebojša Kosović (27), Leonardo da Silva Soza (42), Alen Stevanović (91), Nemanja Mihajlović (7).
Napadači: Leandre Tavamba (3) i Uroš Đurđević (32).
***u zagradi su brojevi igrača.

Na spisku je 21 igrač, a po pravilima UEFA na takozvanoj A listi maksimalan broj igrača je 25. Partizan, dakle, na listi ima još četiri mesta, koja će se naknadno popuniti. Jedno je, nadaju se u Humskoj, rezervisano za Sejdubu Sumu. Fudbaler iz Gvineje, ako u međuvremenu potpiše za Partizan, imaće pravo nastupa tek u trećem kolu, pod uslovom da crno-beli eliminišu crnogorskog prvaka.
Najbitnije je da Suma nije igrao za Slovan u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Primetno je da na spisku nema Svetozara Markovića, za koga je Đukić samo u superlativu govorio. Takođe, izostali su Strahinja Bošnjak, mladi golgeter Đorđe Jovanović, koji se istakao golovima protiv Kopenhagena, kao ni povratnika Danila Pantića.
To što ih nema ne znači da ne mogu da budu u konkurenciji za Budućnost. Naime, oni se nalaze na B listi na njoj ne postoji ograničenje broja igrača, ali ima dva uslova- da budu rođeni posle 1. janurara 1996. i da su ponikli u klubu.
Sva četvorica ispunjavaju ove uslove.