Vesti
Sport
Posle 20 godina, Muta Nikolić opet u Partizanu
18.07.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Posle 20 godina, Muta Nikolić opet u Partizanu
Ozvaničeno je: Miroslav Muta Nikolić, koji je sa Partizanom u sezoni 1996/97. bio prvak SR Jugoslavije, opet je trener prvog tima crno-belih. Pročitajte šta je rekao i ko će mu biti pomoćnici.
Proslavljeni košarkaški stručnjak danas je potpisao trogodišnji ugovor sa crno-belima.
"Mislim da ćemo imati dobru saradnju i da će oko Partizana biti dobra atmosfera. Moja ideja je da vratimo Partizan načinu rada iz '96 i '97 godine kada sam bio trener, da potpisujemo male ugovore, negde gde je realnost s obzirom na tešku situaciju. Nadam se da ćemo dovesti par mladih igrača koji će potpisati ugovore na 3, 4 godine i da ćemo opet biti najtalentovanija ekipa u zemlji kao nekad što smo bili", rekao je Nikolić, objavljeno je na sajtu Partizana.
On je pozvao navijače na strpljenje:
"Želja nam je da kroz sezonu, dve stvorimo dva, tri reprezentativca naše zemlje i da rastemo. Takav koncept zahteva da strpljenje svih, i nas u klubu i navijača".
Pre povratka u redove Partizana, Nikolić je radio u KK Dinamik, a pre toga je sa uspehom radio u kragujevačkom Radničkom, KK Budućnost iz Podgorice sa kojom je osvojio dve titule prvaka SRJ, Hemofarmu, Crvenoj zvezdi, Vojvodini, BFC-u iz Beočina, Apolonu i Avtodoru.
Nikolić je bio član stručnog štaba reprezentacije Srbije na mnogim takmičenjima. Radeći sa selektorima Željkom Obradovićem i Sašom Đorđevićem, Miroslav Nikolić je bio deo generacija koje su osvojile srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. i Atlanti 1996, zatim titule prvaka Sveta 1998, prvaka Evrope 1997. kao i srebra na Svetskom prvenstvu 2014.
Iz Partizana su na kraju prošle sezone otišli:
trener Aleksandar Džikić i igrači: Stefan Birčević, Uroš Luković i Vil Hečer;
Ugovori su istekli ovim igračima: Novica Veličković, Adin Vrabac, Branislav Ratkovica, Stefan Pot.
Što se tiče Vanje Marinkovića i Mihajla Andrića, oni bi trebalo da ostanu.