Vesti
Sport
Demonstracija snage: Sledeća stanica - polufinale!
25.07.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Demonstracija snage: Sledeća stanica - polufinale!
Srpski vaterpolisti "pucaju od samopouzdanja" i još jednom šampionskom predstavom na Svetskom prvenstvu izborila je one "najjače" duele plasiravši se u polufinale.
Bez ijednog pada u igri protiv Australije, sa sjajnom odbranom i realizacijom koja ni danas nije izostala, savladana je ekipa koja ima specifičan stil vaterpola i koja ovog popodneva nije bila ni blizu toga da ugrozi šampione svega.
"Razigrali" su se svi naši igrači, pogađali su i najiskusniji i debitanti, na kraju rezultat:
SRBIJA - AUSTRALIJA 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0)

Ništa manje od borbe za medalje nije se ni očekivalo od vaterpolista Dejana Savića, a njima treba odati i priznanje za ovakvu prelepu igru iako su pod konstantim pritiskom.
Pogodivši na otvaranju SVAKE od četiri deonice, i to u ovodnih 45 sekundi, naši "delfini" su poručili da će "jako" krenuti na svakog rivala od samog starta. Ne samo da je odbrana briljirala i zaustavljala napade Australije nego je i napad bio gotovo nepogrešiv.
Najefikasniji u našem sastavu timu bio je kapiten Filip Filipović sa tri gola, po dva su postigli Miloš Ćuk, Stefan Mitrović, Andrija Prlainović i Duško Pijetlović, a u strelce su se upisali i Sava Ranđelović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić i Viktor Rašović.
Kod Australijanaca Džered Gilkrist, Nejtan Pauer, Lahlan Edvards, Aron Janger i Džo Kejs.