Vesti
Sport
Ko umesto Leonarda?
01.08.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Ko umesto Leonarda?
Miroslav Đukić najavio promene u timu Partizana za revanš sa Olimpijakosom i poručio da ne brine u slučaju odlaska Leonarda. "Suma je prirodna zamena", kaže trener crno-belih.
"Ako ne verujete u čuda, ona se neće desiti", poručio je Miroslav Đukić uoči puta u Grčku, gde Partizan očekuje revanš utakmica 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.
Crno-beli imaju izuzetno tešku misiju pred sobom jer moraju da nadoknade poraz 1:3, ali trener je optimista. Najavio je da njegov tim ima čemu da se nada ako ponovi igru iz prvog poluvremena beogradskog duela.
Najavio je Đukić i određene promene u sastavu. Jedna se već zna - neko će morati da zameni Leonarda, koji nije otputovao sa ekipom.
"Leonardo je povređen, ima mišićnih problema i zato nismo hteli da ga uvrstimo u tim, jer igrač koji je nespreman nema šta da traži za ovakvu utakmicu", pokušao je Đukić da objasni, međutim, među novinarima bilo je onih koji sumnjaju da je razlog za ostanak Brazilca u Beogradu zapravo transfer u francuski Mec.
"Ne, ne... Pričao sam u ponedeljak sa njim i ima problem sa povredom, pa nismo hteli da rizikujemo. Za ovako velike utakmice potrebni su samo igrači koji su 100 odsto spremni", uverava Đukić.
Ako se, ipak, dogodi da brazilski napadač napusti crno-bele, zamena je spremna.
"Ukoliko ode Leonardo, prirodna zamena bi bio Suma. Leonardo je, ipak, i dalje naš igrač i čekamo da se oporavi, sve ostalo ćemo videti dalje...", ostao je Đukić dosledan pređašnjim odgovorima.
Prethodnu utakmicu, u subotu protiv Javora (2:1), propustio je Marko Jevtović, ali je on ponovo u konkurenciji za tim.
"Sa ekipom je, spreman. Ima hroničan problem sa kolenom, u nekim momentima se blokira, pa ga mi odblokiramo, ali trenutno je spreman", naveo je Đukić i dodao:
"Biće promena u odnosu na prvu utakmicu, ali ne nekih velikih i bitnih. Imamo veliki fond igrača, a koga nema bez njega se mora i može. Oni koji su tu čekaju svoju šansu i nadam se da će je iskoristiti. Suma je svaki dan fizički sve bolji i bolji i pokušaćemo da ga osposobimo da što pre igra svih 90 minuta. On je igrač koji je potreban Partizanu i što pre bude bio spreman, biće bolje za sve".
Podsetimo, utakmica u Atini igra se u sredu od 20.45 uz direktan prenos na TV Arena Sport 1.