Vesti
Politika
Katar moli Beograd – podržite nas za UNESCO
08.08.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Katar moli Beograd – podržite nas za UNESCO
Emir Katara je u pismu srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću pozvao Srbiju da pruži podršku katarskom kandidatu za poziciju generalnog direktora UNESCO.
Pismo sa pozivom da Beograd pruži podršku doktoru Hamadu Al Kuvariju predao je Vučiću katarski ambasador šeik Mubarak bin Fahad Al Tani.
Na sastanku je dogovoreno da delegacija srpskih privrednika prihvati poziv Katara i početkom septembra poseti ovu zemlju radi unapređenja saradnje.
Katarska kriza - sve zbog lažnog članka
Konstatovano je da postoje dobra iskustva u ekonomskoj saradnji dve zemlje, ali da je ona još "skromna", uz mnogo neiskorištenih mogućnosti, saopšteno je iz Pres-službe predsednika Srbije.
Sagovornici su izrazili nadu da će stupanje na snagu Sporazuma o ekonomskoj, trgovinskoj i tehničkoj saradnji, kao i Sporazuma o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, dati podstrek razvoju ekonomskih veza.
Al Tani je upoznao Vučića i o stavovima Katara povodom aktuelne krize u Persijskom zalivu.
Vučić je rekao da Srbija s pažnjom prati razvoj situacije, imajući u vidu prijateljske odnose sa zalivskim zemljama, te poželio stanovnicima tog regiona mir i stabilnost i izrazio nadu da će kroz pregovore biti nađeno mirno rešenje za krizu.