Vesti
Sport
Đorđević: A, sada, utakmice!
09.08.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Đorđević: A, sada, utakmice!
Reprezentacija Srbije u sredu uveče se vraća sa Kopaonika i posle dana odmora se okreće "Trofeju Beograda".
Svetski i olimpijski vicešampioni "pregrmeli" su ono najteže - uvodnu fazu priprema na planini. Sada je došao red na seriju prijateljskih utakmica, kroz koje će brusiti formu za Evropsko prvenstvo u Istanbulu (31. avgust - 17. septembar).
"Orlovima" predstoje tri turnira, od kojih je prvi na programu ovog vikenda u dvorani "Aleksandar Nikolić".
Reč je o tradicionalnom "Trofeju Beograda", na kome će učestvovati još selekcije Grčke i Crne Gore.
Dve gostujuće ekipe sastaće se u petak od 21.00, za subotu je predviđen duel Srbije i Grčke, a za nedelju Srbije i Crne Gore, takođe sa početkom u 21 čas.
"Dobro smo radili na Kopaoniku. Kao i uvek, igrači su imali odličan odnos prema radu i dresu koji nose. Uslovi su bili besprekorni, organizacija priprema takođe. Još jednom želim da se zahvalim 'MK grupi' na pomoći koju su pružili našoj reprezentaciji", rekao je Aleksandar Đorđević za sajt KSS.
On je dodao da je ekipa ostala na Kopaoniku više tri dana duže nego što je bilo planirano, kako bi izbegla velike vrućine u glavnom gradu.
"Ono što nas je poremetilo bile su povrede Marka Simonovića i Nemanje Nedovića već u prvoj fazi priprema. Miroslav Raduljica je imao manje zdravstvene probleme, ali danas je svih 15 igrača treniralo i očekujem da će već od petka i Raduljica trenirati punim intenzitetom", nastavio je Đorđević.
On je podvukao značaj podrške navijača u jedinim mečevima koje će "orlovi" odigrati kao domaćini, pošto će kasnije učestvovati na turnirima u Hamburgu i Atini.
"Očekuje nas faza adaptacije i polako treba da ulazimo u takmičarski ritam. Ima još puno stvari na kojima treba da radimo, ali sve je to normalno za pripremni proces. Već na 'Trofeju Beograda' očekuju nas jaki protivnici i voleli bismo da publika napuni dvoranu, tako da na lep način počnemo seriju testova pred odlazak na EP", poručio je "Sale Nacionale".