Vesti
Sport
Partizan doveo napadača iz Rijeke!
10.08.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Partizan doveo napadača iz Rijeke!
Nigerijski napadač pojačao crno-bele. Teofilus Solomon stigao na pozajmicu iz redova šampiona Hrvatske.
Da li će Uroš Đurđević ostati ili napustiti Partizan već ovog leta saznaćemo uskoro. Prvi strelac crno-belih je u ovom trenutku, ipak, bliži napuštanju redova šampiona...
Možda je upravo iz tog razloga Partizan angažovao još jedno pojačanje. Iz Rijeke je na pozajmicu u Beograd stigao napadač Teofilus Solomon!
Nigerijski centarfor je u Rijeku stigao 2012. i posle dve godine u mlađim kategorijama prekomandovan je u prvi tim, ali bez prave šanse da se nametne.
Vrlo brzo išao je na pozajmice od kluba do kluba.
Solomon je igrao za Primorac (devet utakmica bez gola), Zadar (13/1), Šibenik (32/11) i Istru (31/7). Za to vreme nije uspeo da ubedi čelnike Rijeke i trenera Matijaža Keka da je stekao iskustvo i kvalitet da predvodi napad prvaka Hrvatske.
Ali...
Solomon je prošle sezone bio među kandidatima za idealnu postavu hrvatskog šampionata. Takođe, postojala je zainteresovanost Lokerena i Genta, a još u mlađim kategorijama bio je, navodno, interesantan Juventusu.
Miroslav Đukić u ovom trenutku na raspolaganju ima trojicu napadača Đurđevića, Leandre Tavambu i Đorđa Jovanovića.
Partizan je ovog leta angažovao Danila Pantića, Nemanju Miletića i Sejdubu Sumu. Humsku su napustili Nikola Milenković i Leonardo.