Vesti
Sport
Marko Jevtović pred Mađarsku: Sad ih znamo
22.08.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Marko Jevtović pred Mađarsku: Sad ih znamo
Partizan putuje u Mađarsku, na revanš meč Videotonu, u utorak. Marko Jevtović veruje da crno-beli mogu do grupne faze Lige Evrope.
Može li Partizan sedmi put do grupne faze Lige Evrope, do zarade od 3,6 miliona evra, koliko će dobiti ako preskoči Videoton?
Odgovor na ovo pitanje saznaćemo u četvrtak uveče, kada će crno-beli odigrati revanš sa Videotonom u Mađarskoj. Prvi meč u Beogradu završen je bez golova, bilo je to više taktičko nadmudrivanje, teško za gledanje...
Na prvi pogled, rezultat 0:0 nije zadovoljavajući, jer crno-beli odlaze u Mađarsku bez prednosti, a sa druge, nije ni toliko rđav, pogotovo što je moglo da bude mnogo crnje da Vladimir Stojković u bukvalno poslednjim trenucima meča nije napravio čudo.
Vezista Marko Jevtović, jedan od boljih u prvoj utakmici, kaže za klupski sajt da rezultat iz Beograda "nije dobar, ali nije ni loš".
"Ovo su utakmice koje se igraju 180 minuta i tek je prvo poluvreme završeno. Činjenica je da smo se sada, posle prve utakmice u Beogradu, u neku ruku i bolje upoznali. Stručni štab nam je i tada, a i sad jasno pokazao njihove pozitivne i negativne strane, što smo kroz analizu još jednom i utvrdili".
Prema rečima Jevtovića, Videoton je "tvrda ekipa" koja zna šta radi u svakom momentu.
"U ofanzivnom delu, individualno su veoma jaki, predvođeni, naravno, Dankom Lazovićem i Markom Šćepovićem. Videoton nije slučajno izbacio Bordo", kaže Jevtović.
Da li je trener Videotona Marko Nikolić, zapravo, najjači adut mađarske ekipe, s obzirom na to da je do juče radio u Partizanu i sve "poznaje u dušu"?
"Nikolić nas jako dobro poznaje, uspeo je da amortizuje naše napade, ali sa druge strane nije imao rešenje za našu odbranu. Mislim da će Videton u revanšu morati da se otvori jer igra kod kuće. Sigurno je da će ova utakmica biti otvorenija nego prošla. A kada govorimo o igračima najveća opasnost preti od Danka Lazovića, Šćepovića i uz njih i Henta koji je veoma fizički jak", ističe Jevtović.
PARTIZAN U EVROPI od 2006:
- sezona 2006/07: grupna faza Lige UEFA
- sezona 2007/08: suspenzija posle 1. kola kvalifikacija za Ligu UEFA
- sezona 2008/09: grupna faza Lige UEFA
- sezona 2009/10: grupna faza Lige UEFA
- sezona 2010/11: grupna faza Lige šampiona
- sezona 2011/12: plej-of za Ligu Evrope
- sezona 2012/13: grupna faza Lige Evrope
- sezona 2013/14: plej-of za plasman u Ligu Evrope
- sezona 2014/15: grupna faza Lige Evrope
- sezona 2015/16: grupna faza Lige Evrope
- sezona 2016/17: eliminacija u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope