Vesti
Sport
"Orlovi" i protiv Austrije u kvalifikacijama za SP
24.08.2017. 20:00
Izvor: Mondo
"Orlovi" i protiv Austrije u kvalifikacijama za SP
Posle odigranih pretkvalifikacija košarkaši Srbije saznali su ime poslednjeg rivala u kvalifikacionoj grupi G za Svetsko prvenstvo 2019. godine
Košarkaška selekcija Srbije, koja se priprema za Eurobasket, dobila je poslednjeg rivala u grupi G u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine.
Srbiji će uz Nemačku i Gruziju poslednji rival u grupi G biti selekcija Austrije.
Austrijanci su izborili plasman u kvalifikacije pošto su u pretkvalifikacijama zauzeli drugo mesto, iza Holandije, a ispred Albanije.
"Orlovi" će upravo protiv Austrije na domaćem terenu, 24. novembra, započeti kvalifikacije za Mundobasket, koji će 2019. godine biti održan u Kini.
Osim Austrije, plasman u kvalifikacije je izborilo još sedam nacionalnih timova, uključujući i takozvano Kosovo, koje je će nastupati u grupi E sa selekcijama Poljske, Litvanije i Mađarske.
Od ranije je bilo poznato da ta reprezentacija neče moći da nastupa u istoj grupi sa Srbijom.
Potencijalni rival "orlova" mogla je da bude i reprezentacija Bosne i Hercegovine, koju predvodi Duško Vujošević, ali se to neće dogoditi pa će "zmajevi" igrati u grupi E zajedno sa Belgijom, Francuskom i Rusijom.
U "evropskim" kvalifikacijama učestvuju 32 reprezentacije podeljenih u osam grupa iz kojih po tri najbolje idu u drugu fazu.
SASTAVI KVALIFIKACIONIH GRUPA ZA SP 2019
GRUPA A: Španija, Slovenija, Crna Gora, Belorusija
GRUPA B: Turska, Letonija, Ukrajina, Švedska
GRUPA C: Poljska, Litvanija, Mađarska, takozvano Kosovo
GRUPA D: Italija, Hrvatska, Rumunija, Holandija
GRUPA E: Belgija, Francuska, Rusija, Bosna i Hercegovina
GRUPA F: Češka, Island, Finska, Bugarska
GRUPA G: Nemačka, Srbija, Gruzija, Austrija
GRUPA H: Izrael, Velika Britanija, Grčka, Estonija
Mundobasket će biti održan od 31. avgusta do 15. septembra 2019. godine u osam kineskih gradova, a na njemu će učestvovati ukupno 32 tima sa pet kontinenata.