Vesti
Politika
Brnabić: Napredak Srbije merimo novootvorenim radnim mestima
24.08.2017. 20:00
Izvor: Blic
Brnabić: Napredak Srbije merimo novootvorenim radnim mestima
Srbija nikada neće svoj napredak meriti brojem otvorenih poglavlja, već brojem novootvorenih radnih mesta i koliko smo unapredili svakodnevni život građana Srbije, istakla je danas premijerka Ana Brnabić u razgovoru sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju i predsedavajućim Komiteta EP za spoljne poslove Dejvidom Mekalisterom.
Brnabić je Mekalisteru prenela da zahvaljujući uspešnim ekonomskim i političkim reformama Srbija nastavlja sigurnim putem ka članstvu u zajednicu evropskih država.
Premijerka je istakla da, uprkos brojnim izazovima na putu ka punopravnom članstvu u EU, Srbija nastavlja svoje unutrašnje reforme.
- To činimo, ne samo da bismo pokazali posvećenost evropskom putu, već i zato što rezultati koje stvaramo doprinose poboljšanju životnog standarda i kvaliteta života svih građanki i građana Srbije - istakla je Brnabić.
Ona je kazala da ispunjavanje obaveza neophodnih za otvaranje pristupnih poglavlja za Srbiju ne znači proces "štikliranja" stavki, već da to usmerava našu zemlju ka bržem razvoju i društvu budućnosti.
- Nikada nismo svoj napredak merili na osnovu toga koliko smo poglavlja otvorili, i to nećemo činiti ni ubuduće. Merićemo napredak na osnovu toga koliko smo radnih mesta stvorili i koliko smo unapredili svakodnevni život našim građanima i građankama, kao i koliko smo unapredili životno okruženje u Srbiji - naglasila je Brnabić.
Predsednica vlade je dodala da je važno da se kao društvo usaglasimo oko prirotieta i toga šta zajedno možemo i moramo da postignemo da bismo u Srbiju uveli u red uspešnih država. Srbija će, istakla je, u narednom periodu nastaviti da bude pouzdan i kredibilan partner EU.
Brnabić je pozdravila pristup EU po kojem se vrednovanje napretka svake zemlje obavlja na osnovu individualnih zasluga, i izrazila nadu da će države članice EU uvažiti te napore i odrediti vremenski okvir za njihovo pristupanje EU, odnosno da ostave otvorenu mogućnost pristupanja novih članica u narednom budžetskom periodu, saopštila je Pres služba Vlade Srbije.