Vesti
Sport
Partizan doveo i štopera!
28.08.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Partizan doveo i štopera!
MONDO saznaje da je završen još jedan transfer ovog leta. Posle Zorana "Bambija" Tošića, sportski sektor angažovao i štopera.
Još na početku priprema, juna meseca, njegovo ime se pominjalo u kombinacijama za dolazak u Partizan.
Sada je, saznaje MONDO, 29-godišnji štoper Milan Mitrović zaista na pragu Partizana, odnosno dogovoreno je da potpiše ugovor na tri godine.
Mitrović je u Srbiji igrao za Zemun i Rad, a od 2013. godine je u Turskoj, u Mersinu. Odigrao je ukupno 130 mečeva za Mersin u proteklim sezonama.
Mitrović je rođen u Prokuplju, a u mlađim kategorijama igrao je za Zemun, da bi postao prvotimac ovog kluba. Posle dve sezone u Radu otišao je u Tursku.
Pre Mitrovića, Partizan je na poziciji štopera ovog leta angažovao Nemanju Miletića iz Vesterloa, a tu poziciju od ranije pokrivaju Bojan Ostojić, Lazar Ćirković. Kompletne pripreme prošli su i mlađani Strahinja Bošnjak i Svetozar Marković.
Plasman u grupnu fazu Lige Evrope povećao je broj mečeva koji su pred Partizanom (uz prvenstvo i predstojeće borbe u nacionalnom kupu), pa je stručni štab procenio da je neophodno jačanje odbrambene linije.
Kada ovaj transfer bude zvanično potvrđen, Miletić će postati SEDMI novi igrač Partizana ovog leta: Danilo Pantić, Nemanja R. Miletić, Sejduba Suma, Teofilus Solomon, Vladimir Stojković i Zoran Tošić.
Iz Partizana su otišli: Nikola Milenković (5,1 milion evra - Fiorentina), Leonardo (4,4 miliona evra - Al Ahli), Nemanja Mihajlović (1,7 milion evra - Hanover), a očekuje se da i Uroš Đurđević bude prodat.