Vesti
Sport
Nedović i Kalinić ne idu na Eurobasket
29.08.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Nedović i Kalinić ne idu na Eurobasket
Selektor Aleksandar Đorđević saopštio je spisak od 12 igrača koji će braniti boje Srbije na Evropskom prvenstvu. Od 14 igrača koji su konkurisali za mesto u timu, put Turske neće krenuti Nemanja Nedović i Nikola Kalinić
Aleksandar Đorđević je prelomio. Na Evropsko prvenstvo neće putovati Nikola Kalinić i Nemanja Nedović.
"Nikola je jutros napravio poslednju kontrolu, magnetnu rezonancu koja je pokazala da postoji ta upala nerva, dok je Nemanja već neko vreme van treninga i odlučili smo da njih dvojica ne mogu da nam pomognu", prvo je saopštio selektor.
Srbiju će, dakle, u Turskoj predstavljati: Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Branko Lazić, Vladimir Lučić, Stefan Birčević, Milan Mačvan, Vladimir Štimac, Ognjen Kuzmić i Boban Marjanović.
Selektor je saopštio posle treninga koji je njegov tim odradio u hali Ranko Žeravica na Novom Beogradu da su povrede "skrojile" spisak "orlova", ali da, bez obzira na sve Srbija na Evropsko prvenstvo putuje sa velikim ambicijama, a to je medalja.
"Putujemo na prvenstvo kao jaka celina i grupa koja će tražiti svoju šansu. Vodim 12 igrača koji žele i mogu da igraju. Naša je dužnost da se, bez obzira na ekipu, borimo, pobijemo za medalju i to ćemo uraditi", poručio je Đorđević .
Košarkaška reprezentacija Srbije učestvovaće na Evropskom prvenstvu u Turskoj od 31. avgusta, a rivali u grupnoj fazi biće joj Velika Britanija, Rusija, Letonija, Turska i Belgija.
"Sve utakmice na prvenstvu su teške. Moramo dobro da uđemo na turnir u ove dve, tri utakmice. Ne postoji manje važna, pogotovo u grupi. Sve ekipe na prvenstvo dolaze s maksimalnim ambicijama. Na nama je da gledamo svoj put, svoj tanjir i da gledamo da ostvarimo naše ciljeve", naveo je Đorđević.
Tokom priprema započetih 20. jula selektor Aleksandar Đorđević imao je velikih problema sa povredama, počev od odustajanja Nemanje Bjelice zbog oporavka od operacije levog stopala, preko otkaza Nikole Jokića zbog odluke da ovog leta radi na sebi, pa do prinudnih "otpadanja" redom povređenih Marka Simonovića (povreda šake), Miroslava Raduljice (upala kolena) i Miloša Teodosića (hronična povreda lista).
Reprezentacija putuje u Tursku u sredu ujutro.